single solo reizen

Hoe vind ik de juiste singlevakantie?

Voel jij ook de vakantiekriebels opkomen? Niet zo gek hoor! De lente is bij uitstek de periode waarop we niet alleen fysiek meer naar buiten gaan maar ook onze blik steeds meer naar buiten is gericht. Ben jij al vakantieplannen aan het maken?

Lentezon

Bij de eerste straaltjes voorjaarszon duiken we snel het terras op (ook al hebben we onze dikke jas nog aan) en we worden helemaal blij bij het zien van de eerste krokussen en narcissen. Alleen… vakantieplannen maken, dat valt nog niet altijd mee wanneer je single bent. Met of zonder kinderen, het is en blijft een hele uitdaging om een vakantie te vinden die past bij jouw levensfase, wensen én budget.

Vakantiewensen

De één is net een maand single en kijkt na de relatiebreuk nog een beetje verdwaasd om zich heen terwijl de ander al een paar jaar gewend is om zijn of haar eigen leven leuk te maken. Hoe jouw situatie ook is; vroeger of later komt de behoefte aan een ontspannende vakantie. Opladen na je relatiebreuk? Prima plan. Want als jij jouw batterij weer hebt opgeladen zit je niet alleen veel beter in je vel, maar ben je ook een leuker mens voor anderen! Om er achter te komen welke vakantie nou past bij jouw levensfase, wensen en budget vul je eenvoudig de vijf vragen van de reiswijzer in. In één overzicht zie je welke reisorganisaties voldoen!

Stap voor stap

Ben je bang dat het tegenvalt zo’n groepsreis? Denk je dat je er nog niet aan toe bent om je weer onder andere singles te begeven zo kort na je relatiebreuk?  Troost je dan met de gedachte dat je op een groepsreis met singles niets ‘moet’. Iedereen zit in dezelfde fase (ze zijn namelijk allemaal single) en weten als geen ander hoe het is, voelt en wat het met je doet. Juist het feit dat je met gelijkgestemden op reis bent maakt dat je een hele fijne vakantie tegemoet kunt zien. Eentje waar je je niet opgelaten hoeft te voelen, je lekker jezelf kunt zijn en nieuwe vrienden kunt maken!  Krijg je al hartkloppingen bij het idee alleen? Dan is het misschien beter eerst eens een weekendje weg te boeken. Kan je een beetje oefenen.

Zomerzon

Is het deze lente nog te vroeg voor je om in de meivakantie met een groepsreis of met je kids op reis te gaan? Misschien goed om jezelf wat meer tijd te gunnen en je blik op de zomervakantie te richten. In juli en augustus is er een groot aanbod van zonvakanties binnen Europa voor singles en ook eenoudergezinnen komen volop aan hun trekken bij gespecialiseerde reisorganisaties. Wat je ook kiest: vergeet vooral niet met volle teugen te genieten!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!