eastpak

Hoe voorkom ik inpak stress?

Het is bijna zover! De vakantie komt in zicht, de laatste werkdagen tikken weg en dan… inpakken en wegwezen! Natuurlijk wil je wel zeker weten dat je alles hebt, niets belangrijks bent vergeten en de juiste soort kleding voor elke omstandigheid bij je hebt. Reden voor stress? Welnee. Laat jouw vakantie al bij het inpakken beginnen. Zo zorg je ervoor dat je stressvrij in kunt pakken.

Stressvrij inpakken doe je zo

Het is toch heerlijk als je vakantiegevoel thuis al begint. Aanwezigheid van stress is hierbij uit den boze. Er zijn echt wel manieren om stressvrij in te pakken.

1. Zorg voor de juiste verpakking

Hoe je inpakt hangt af van je bestemming en wat je daar gaat doen. Ga je op een trektocht door de woeste jungle? Dan heb je niet veel aan die harde koffer op wieltjes maar ben je beter af met een goede trekkersrugzak. Goede bagage is het halve werk.

2. Bekijk de reisinformatie zorgvuldig

Vaak krijg je van je reisorganisatie de nodige informatie over het land van bestemming, het klimaat, de activiteiten en de voorbereidingen. Zo niet, dan kun je dit online opzoeken. Je weet dan wat je van tevoren moet regelen of aanschaffen. De kans wordt kleiner dan je te veel inpakt.

3. Maak afspraken ruim van tevoren

Ga je een verre reis maken? Dan is de kans groot dat je voor jouw reis een aantal reisvaccinaties moet halen. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, je kunt ze tegenwoordig heel gemakkelijk online inplannen. Ook het verlengen van je paspoort kun je online inplannen. Dan kun je dat alvast niet meer vergeten!

4. Leg spullen alvast apart

Heb je spullen die je vrijwel alleen voor de vakantie gebruikt? Je dagrugzak, vakantiezonnebril of zonnehoed? Leg ze alvast klaar in, op of bij je koffer. Dat scheelt straks weer zoeken.

5. Maak een checklist voor je vertrekt

Wil je zeker weten dat je niets vergeet, zorg dan voor een checklist voor het inpakken. Zo weet je precies wat je mee moet nemen en pak je niet te weinig, maar zeker ook niet veel te veel in. Er moet immers ook nog ruimte overblijven voor souvenirs!

En, krijg je al zin om in te pakken? Bij bagageonline.nl vind je in ieder geval alvast de juiste koffer, backpack of dagrugzak voor jouw reis!

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!