eastpak

Hoe voorkom ik inpak stress?

Het is bijna zover! De vakantie komt in zicht, de laatste werkdagen tikken weg en dan… inpakken en wegwezen! Natuurlijk wil je wel zeker weten dat je alles hebt, niets belangrijks bent vergeten en de juiste soort kleding voor elke omstandigheid bij je hebt. Reden voor stress? Welnee. Laat jouw vakantie al bij het inpakken beginnen. Zo zorg je ervoor dat je stressvrij in kunt pakken.

Stressvrij inpakken doe je zo

Het is toch heerlijk als je vakantiegevoel thuis al begint. Aanwezigheid van stress is hierbij uit den boze. Er zijn echt wel manieren om stressvrij in te pakken.

1. Zorg voor de juiste verpakking

Hoe je inpakt hangt af van je bestemming en wat je daar gaat doen. Ga je op een trektocht door de woeste jungle? Dan heb je niet veel aan die harde koffer op wieltjes maar ben je beter af met een goede trekkersrugzak. Goede bagage is het halve werk.

2. Bekijk de reisinformatie zorgvuldig

Vaak krijg je van je reisorganisatie de nodige informatie over het land van bestemming, het klimaat, de activiteiten en de voorbereidingen. Zo niet, dan kun je dit online opzoeken. Je weet dan wat je van tevoren moet regelen of aanschaffen. De kans wordt kleiner dan je te veel inpakt.

3. Maak afspraken ruim van tevoren

Ga je een verre reis maken? Dan is de kans groot dat je voor jouw reis een aantal reisvaccinaties moet halen. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, je kunt ze tegenwoordig heel gemakkelijk online inplannen. Ook het verlengen van je paspoort kun je online inplannen. Dan kun je dat alvast niet meer vergeten!

4. Leg spullen alvast apart

Heb je spullen die je vrijwel alleen voor de vakantie gebruikt? Je dagrugzak, vakantiezonnebril of zonnehoed? Leg ze alvast klaar in, op of bij je koffer. Dat scheelt straks weer zoeken.

5. Maak een checklist voor je vertrekt

Wil je zeker weten dat je niets vergeet, zorg dan voor een checklist voor het inpakken. Zo weet je precies wat je mee moet nemen en pak je niet te weinig, maar zeker ook niet veel te veel in. Er moet immers ook nog ruimte overblijven voor souvenirs!

En, krijg je al zin om in te pakken? Bij bagageonline.nl vind je in ieder geval alvast de juiste koffer, backpack of dagrugzak voor jouw reis!

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!