Hotelprijzen in opkomende markten sterk gestegen

In veel zakelijke steden is de gemiddelde prijs van een hotelkamer sterk gestegen het afgelopen jaar. De hotelprijzen gingen met name fors omhoog in belangrijke steden in opkomende markten, zoals Brazilië en China. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. De sterke prijsstijging in groeiende markten is kenmerkend voor het algehele herstel van de zakelijke reismarkt.

Hotelkamerprijzen vormen een geschikte barometer voor de bloei en het groeiende belang van steden in zich snel ontwikkelende landen. De hotelprijzen in de Braziliaanse steden Rio de Janeiro en São Paulo zijn het afgelopen jaar met respectievelijk 29 procent en 24 procent opvallend sterk gestegen.

De stijgingen zijn hoofdzakelijk het gevolg van de toenemende kracht van de Braziliaanse munt en de opbloeiende economie in het land. Deze factoren vinden hun weerspiegeling in China. De hotelprijzen in Hongkong en Shanghai zijn het afgelopen jaar met respectievelijk 30 procent en 22 procent gestegen.

Amerikaanse steden duurder

Ook belangrijke Amerikaanse steden lieten dubbelcijferige stijgingspercentages zien. In New York steeg de hotelprijs met 15 procent, in Washington met 14 procent en in Las Vegas met 13 procent. De stijgingen zijn het gevolg van een combinatie van een toenemende binnenlandse vraag, een stijging van het aantal zakenreizen naar de VS, en ook de sterkte van de dollar ten opzichte van de euro droeg daar aan bij.

Wisselend beeld in Europa

De ontwikkelingen in Europa zijn grilliger. De hotelprijs nam toe in belangrijke West-Europese hoofdsteden en stedentripbestemmingen. In Londen met 15 procent, in Amsterdam met 8 procent en in Parijs met 5 procent. In Athene, Dublin en Madrid echter leidde economische onzekerheid tot prijsdalingen van respectievelijk 12 procent, 6 procent en 3 procent. Door de aswolk en de financiële crisis in IJsland daalde de gemiddelde prijs van een hotelovernachting in Reykjavik zelfs met 17 procent.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!