stedentrip hotelprijzen

Hotels mogen met kamerprijs onder Booking.com

Ben je dol op hotelletjes boeken in je favoriete stad en doe je dat het liefst via een boekingssite zoals booking.com? Dan loont het toch de moeite om het hotel van je keuze even te bellen of te mailen om zo een lager prijsje te krijgen.

Goedkoper aanbieden hotelkamers

Hotels mogen voortaan hun eigen kamers goedkoper aanbieden dan op Booking.com, de grootste boekingsite op het internet. Vroeger mochten hotels niet onder die prijs gaan, dat stond zo in het contract met Booking. Nu mogen ze dat dus wel, maar níet op hun eigen website. Wie een goedkopere kamer wil, moet dus even de telefoon pakken.

Klachten marktverstoring

In Frankrijk werd recent nog een wet gestemd die een verbod legt op de ‘rate parity’, de eis dat de kamerprijs om alle websites hetzelfde moet zijn, waarmee Booking.com schermt. Ook in andere Europese landen kwamen klachten over de marktverstoring van de boekingssite.

Lagere prijzen

Booking.com maakte daarom in april bekend dat het hotels niet langer een laagsteprijsgarantie zou opleggen: hotels kunnen hierdoor hun kamers ook op andere platforms aanbieden voor lagere prijzen dan bij Booking. Uitzondering blijft de eigen website van een hotel.

Even bellen of mailen

Maar de hoteleigenaars – die het monopolie van de boekingssite beu zijn – roepen nu op om hen eerst te mailen of bellen, alvorens een kamer te boeken op eender welke website. Vaak kunnen ze nog onder de prijs gaan die staat geadverteerd, ook omdat ze dan geen commissie aan Booking.com moeten afstaan.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!