hotelkosten

Hotels ontvangen vrouw als vorstin

Hoteliers gaan zich steeds meer richten op vrouwelijke gasten. In meerdere Nederlandse hotels krijgen vrouwen bij het boeken extraatjes als een fitnessapparaat, een weegschaal en een luxe make-upspiegel op de kamer.

“Dames hebben wat specifiekere en luxere behoeften dan mannen”, zegt Arjan van Esveld van The Grand Winston Hotel in Rijswijk. Als experiment startte het hotel begin dit jaar met vrouwenkamers. Dat sloeg zo goed aan, dat Van Esveld besloot er minstens tien extra in te richten.

“Zo een kamer heeft bijvoorbeeld een luxe föhn. En een fitnessapparaat, want vrouwen voelen zich in een gemeenschappelijke fitness snel bekeken.”

Veiligheid

Koninklijke Horeca Nederland bevestigt de trend dat hotels inspelen op de behoeften van vrouwen. “Zo zie je ook al dat er voor vrouwen parkeerplaatsen worden gereserveerd die dicht bij een ingang zijn. Dat heeft te maken met het gevoel van veiligheid”, aldus zegsman Joris Prinssen.

Hostel voor vrouwen

In de Amsterdamse Bijlmer opende vorig jaar Hostelle, het eerste Nederlandse hostel alleen voor vrouwen. “Een gat in de markt”, aldus eigenaresse Bianca Brasdorp. Naast luxe producten is hier een loungeruimte waar ze ‘ongegeneerd kunnen tuttebellen en chickflicks kunnen kijken’.

In het buitenland bestaat het concept al. Zo hebben Keulen en Kopenhagen hotels met vrouwenetages.

Bron: Telegraaf

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!