ijsberen dierentuin sneeuw

IJsbergen San Diego dolblij met verse sneeuw

Niet alleen wij hebben te maken met een zachte winter en dito temperaturen. Het Amerikaanse San Diego kent ook een zachte decembermaand. Daarom kregen Kalluk, Tatqiq en Chinook, drie ijsberen in de zoo van San Diego, een hele mooie verrassing. Speciaal voor de ijsberen werd 26 ton sneeuw geprepareerd en daar waren de dieren dolblij mee.

Ravotten in de verse sneeuw

San Diego kent een milde decembermaand en de kans op sneeuw is erg klein, dus de verrassing was voor de dieren, die extreem koude temperaturen gewend zijn, bijzonder welkom. Het ijsberenverblijf werd daarom met 26 ton verse sneeuw omgeturnd tot een echt winterwonderland. De beren rolden en ravotten er de hele ochtend in rond. Op zoek naar lekkers

De dierenverzorgers hadden ook zoete aardappelen, wortelen, meloenen en beenmergpijpjes in de sneeuw verborgen, zodat de beren al spelend op zoek konden naar wat lekkers.   “Dit was een bijzondere dag voor de ijsberen en ik kon zien dat ze het echt fijn vonden,” zei dierenverzorgster Susan Purtell. “Het was geweldig om hen in de sneeuw te zien rollen, terwijl ze hun natuurlijk gedrag toonden.”

Giften

De sneeuw werd mogelijk gemaakt dankzij gulle giften die werden ingezameld via de website van de zoo, waar schenkers geld konden storten voor een wensenlijstje van de zoo.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!