modieus winter door

IJsland is de nieuwe winter(sport)bestemming

Reisorganisatie Voigt Travel heeft IJsland toegevoegd aan het aanbod van winterbestemmingen in het hoge noorden. In februari en maart vliegen ze in samenwerking met Transavia twee keer per week van Amsterdam Schiphol naar Akureyri, in het relatief onbekende noorden van IJsland.

Verder dan Reykjavik

Deze reisorganisatie kijkt verder dan een city trip Reykjavík of de Golden Circle: reizigers krijgen de kans om als het ware onder te duiken in een magisch landschap waar ’s winters niemand een voet aan de grond zet, alleen de locals. Je kunt er skiën tot aan de oceaan, sneeuwscooteren tussen de vulkaankraters, op sneeuwschoenen naar een verborgen ijsgrot en heel veel noorderlicht spotten.

Ontdekkingsreiziger

“Zo heel ver vliegen is het niet eens, maar het is 100% waar dat ze in februari en maart een aantal stoere 4-, 5- en 8-daagse reizen organiseert naar een deel van IJsland waar ’s winters amper mensen komen”, zegt Cees van den Bosch, managing partner van Voigt Travel. “Dus dit is je kans om je een echte ontdekkingsreiziger te voelen!” Hij benadrukt direct dat reizigers die zich aangetrokken voelen tot zo’n avontuur, kunnen rekenen op uitstekend georganiseerde reizen met allerlei bijzondere excursiemogelijkheden maar dat daarvoor in ruil ook wat terugverwacht wordt. “Het is echt een ruige bestemming, zeker in de winter, met soms extreme weersomstandigheden, heel anders dan in Lapland. Als reiziger moet je avontuurlijk ingesteld zijn en flexibel genoeg om als het ware mee te bewegen met de elementen.”;

Wintersporten in IJsland is een magische ervaring

Alleen de IJslandse locals weten hoe mooi de winter hier kan zijn. Je ziet ijzige watervallen, verborgen ijsgrotten en besneeuwde vulkaanlandschappen. Je kunt er paardrijden over de bevroren kratermeren van Myvátn of de zonsopkomst meemaken op een van de best bewaarde vulkaankraters ter wereld. De locals nemen je mee op de sneeuwscootertocht of in een superjeep naar één van de ijzige en reusachtige watervallen. Skiën doe je op de brede pistes van Akureyri die uitkijken over de Atlantische Oceaan waar je orka’s kunt spotten, dolfijnen en zeehonden. Bovendien geldt februari en maart als de beste periode om het noorderlicht te zien, dus wat wil je nog meer?

Rechtstreeks naar Noord-IJsland

De rechtstreekse vluchten naar Akureyri gaan vanaf Amsterdam Schiphol en worden uitgevoerd door Transavia. In de periode van 14 februari t/m 9 maart 2020 vliegt Voigt Travel iedere vrijdag en maandag naar IJsland. Er zijn alles-in-één reizen met coole excursies en activiteiten, individuele fly & drives en uit te breiden basispakketten die je zelf kunt aanvullen met excursies en activiteiten. Of je nu voor een shortbreak kiest of een heerlijke week ertussenuit, elke reis is supergoed verzorgd en belooft alleen maar unieke ervaringen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!