vliegangst

IJsland trending topic in 2014

Reisorganisatie BBI Travel heeft dit weekend de nieuwe interactieve vakantiebrochure 2014 uitgebracht. Maar het aantal boekingen dat al gemaakt is voor 2014 is enorm. De IJsland reizen van BBI Travel zijn al enige tijd online te reserveren en naar blijkt een ware ‘hit’.

In vergelijk met de boekingsstatistieken uit de branche die slechte cijfers aangeven op de zuidelijke landen, geeft BBI Travel aan dat er een ware IJsland-boom bezig is. “Ook al liggen reissommen voor IJsland boven het gemiddelde, wij merken niets van een crisis”, zegt BBI Travel directeur Henk van der Kooi. “Het aantal voor 2014 nieuw gepresenteerde aantal reizen was groot, wellicht dat hier deels de oorzaak van dit succesverhaal ligt. Product Manager Fred Falkena is momenteel op IJsland voor de 2015 producten, wellicht komt hij terug met meer leuke ideeën…”, vervolgt hij.

‘Solo & Ladies Fun’ op IJsland

IJsland is een bestemming die uitermate geschikt is voor het maken van een bus rondreis.  In navolging op het succes van 2013 heeft BBI Travel het aantal busreizen op IJsland uitgebreid. Een aantal vertrekdata heeft BBI Travel speciaal voor alleenreizende passagiers gereserveerd, waarvan 2 data exclusief voor dames. Deze ‘Solo’-reizen zijn naar keuze te boeken op basis van indeling in een 2-persoonskamer of een 1-persoonskamer.

IJsland niet perse duur

De BBI Travel fly-drive rondreizen kunnen worden gecombineerd met vluchten van de lowcost airline Wow Air (vanaf Amsterdam), de dagelijkse vluchten van Icelandair (vanaf Amsterdam of Brussel) of Air Berlin (vanaf Düsseldorf of Hamburg).
Daarnaast hebben BBI Travel klant keuze uit verblijf in hotels, pensions, cottages of een combinatie hiervan.
Speciaal in de maanden mei en september, prima reismaanden voor IJsland, is de reissom verrassend laag. Een 15-daagse rondreis inclusief vlucht, huurauto en accommodatie is al te reserveren onder 800 euro per persoon, om je een idee te geven.

Overige noviteiten

Nieuw is ook de Expeditie cruise met Hurtigruten expeditie schip MS Fram rondom IJsland. Tijdens het totaal 14 dagen durende arrangement komen de passagiers op anders niet toegankelijk plekken. Ze krijgen van het ervaren expeditie team unieke ‘insight’ in het leven, de natuur en de historie van IJsland. Het arrangement is inclusief verblijf op IJsland.

Ook nieuw is de mogelijkheid de vakantie op IJsland te verlengen met een trip naar het exotische  Groenland o.a. per traditionele schoener. Tijdens dit ‘Once in a lifetime’ arrangement heeft men 8 dagen het ware expeditie gevoel.

Nieuw zijn ook de winterarrangementen die voor deze en voor volgende winter boekbaar zijn, zoals een Orka & Noorderlicht arrangement.

Het vakantieaanbod omvat verder een groot aantal rondreizen per eigen auto of huurauto, busreizen, stedentrips naar Reykjavik, een Four Wheel Drive door het onherbergzame binnenland, campervakanties en wandelreizen. De brochure is kosteloos te downloaden via hun website .

BBI Travel
BBI Travel is één van de oudste reisorganisaties in Nederland. De reisorganisatie houdt  kantoor op Groningen Airport Eelde. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland en Canada. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!