inpakken reisgadgets

Ik ga op reis en neem mee: stoffen mondkapjes

Natuurlijk is de hele COVID-19 situatie een regelrechte ramp. Ten eerste voor de families die te maken hebben met gezondheidsklachten, de ondernemers, maar (maar wel in deze volgorde) zeker ook voor de reislustige onder ons.

Waar kunnen we naar toe?

Waar we voorheen vooral ons hart volgden van locatie naar locatie, daar moeten we nu kijken waar we naartoe kunnen. En natuurlijk waar we naartoe willen. Je moet er niet aan denken om in Brazilië opgenomen te moeten worden in het ziekenhuis. Waar we voorheen altijd maar verder en verder moesten reizen, daar zoeken we het nu vooral dichter bij huis. En onze conclusie is dat dat zeker niet minder mooi is dan de verre reizen die we gemaakt hebben. Oostenrijk, Zwitserland…… Adembenemend!

Welke mondkapjes neem ik mee op reis?

Van adembenemend is het een klein bruggetje naar mondkapjes. Want welke mondkapjes dien ik nou mee te nemen op reis? Onze bevindingen zijn dat vooral uitwasbare stoffen mondkapjes kopen erg handig is wanneer je volle dagen erop uit bent. Je wil niet constant je wegwerp mondkapje vervangen. Dat gaat enorm tegenstaan. Onze tip is dus om direct voor kwalitatieve artikelen te gaan. Bij de stoffen mondkapjes zie je ook vaak dat er leuke designs mogelijk zijn. Neem bijvoorbeeld deze panterprint mondkapjes….. Super leuk toch, helemaal in lijn met de huidige modetrends!

Zijn mondkapjes verplicht?

Het antwoord is niet heel onduidig te geven. De lijn die in Nederland gaande is, is in het buitenland al langer zichtbaar. In Nederland betreft het nog een “dringend advies”, in het buitenland zien we vaak dat het toch wel echt verplicht is om een mondkapje te dragen in een openbare ruimte. Zo was ik zelf laatst in een wegrestaurant in Duitsland, staand met een koffie was het mondkapje verplicht. Wanneer je echter ging zitten verviel deze verplichting en kon je rustig je genieten van je burger.

Ondanks de onduidelijkheid is het dus aan te raden m ten alle tijden mondkapjes bij je te dragen in je bagage. Broodnodig en anders gewoon “just in case”. Bon Voyage!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!