slapen in vliegtuig

In 2014 willen Nederlanders meer op vakantie gaan

Hoewel de boekingen nog achterlopen willen Nederlanders weer vaker op vakantie in 2014. Dat blijkt uit een rondvraag onder duizend Europese vakantiegangers. 

Vaker op vakantie willen

Iets meer dan een kwart van de Nederlandse ondervraagden geeft aan vaker op vakantie te willen, terwijl 17 procent zegt minder vaak op vakantie te willen, zo blijkt uit een onderzoek van beoordelingswebsite Zoover.

Weliswaar lopen de boekingen achter maar daarbij wordt alleen gekeken naar georganiseerde reizen. Nederlandse vakantiegangers stellen vaker hun reis zelf samen en worden daardoor in boekingscijfers niet meegenomen.

Minder geld uitgeven aan vakantie

Nederlanders willen in 2014 minder geld uitgeven aan vakantie. Een kwart van de ondervraagde Nederlanders kiest voor een goedkopere vakantie, terwijl slecht 11 procent aangeeft juist meer geld per vakantie uit te willen geven.

Bestemming verdeeld

Over de bestemmingen zijn de meningen verdeeld. Zo’n 10 procent van de Nederlanders wil graag verder weg op vakantie, terwijl een zelfde percentage juist een bestemming dichter bij huis zoekt.

Scandinaviërs willen meest op vakantie

Van de Europese respondenten neemt 31 procent zich voor vaker op vakantie te gaan. Vooral Scandinaviërs hebben dit voornemen. Iets meer dan de helft wil vaker op vakantie. Duitsers doen het wat rustiger aan, daar willen de meeste mensen juist minder vaak op vakantie in 2014.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!