slapen in vliegtuig

In 2014 willen Nederlanders meer op vakantie gaan

Hoewel de boekingen nog achterlopen willen Nederlanders weer vaker op vakantie in 2014. Dat blijkt uit een rondvraag onder duizend Europese vakantiegangers. 

Vaker op vakantie willen

Iets meer dan een kwart van de Nederlandse ondervraagden geeft aan vaker op vakantie te willen, terwijl 17 procent zegt minder vaak op vakantie te willen, zo blijkt uit een onderzoek van beoordelingswebsite Zoover.

Weliswaar lopen de boekingen achter maar daarbij wordt alleen gekeken naar georganiseerde reizen. Nederlandse vakantiegangers stellen vaker hun reis zelf samen en worden daardoor in boekingscijfers niet meegenomen.

Minder geld uitgeven aan vakantie

Nederlanders willen in 2014 minder geld uitgeven aan vakantie. Een kwart van de ondervraagde Nederlanders kiest voor een goedkopere vakantie, terwijl slecht 11 procent aangeeft juist meer geld per vakantie uit te willen geven.

Bestemming verdeeld

Over de bestemmingen zijn de meningen verdeeld. Zo’n 10 procent van de Nederlanders wil graag verder weg op vakantie, terwijl een zelfde percentage juist een bestemming dichter bij huis zoekt.

Scandinaviërs willen meest op vakantie

Van de Europese respondenten neemt 31 procent zich voor vaker op vakantie te gaan. Vooral Scandinaviërs hebben dit voornemen. Iets meer dan de helft wil vaker op vakantie. Duitsers doen het wat rustiger aan, daar willen de meeste mensen juist minder vaak op vakantie in 2014.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!