In de voetsporen van Narcos: reis naar Colombia

Ben je ook al in de ban van de nieuwe Netflix-serie Narcos waar je getuige bent van de opkomst en ondergang van Pablo Escobar? Dan ben je vast ook nieuwsgierig geworden naar Colombia. Plannen om dit land te bezoeken maar weet je niet of het wel veilig is? Wij zochten het voor je op.

De serie Narcos

Eerst even wat info over het eerste seizoen van de nu al immens populaire serie Narcos zodat ook de niet-kijkers een idee hebben waar we het over hebben… Al in de eerste twee afleveringen van Narcos gebeurt er meer onwaarschijnlijks dan een scriptschrijver ooit zou durven verzinnen. De eerste bolletjesslikkers, grootschalige omkoping van ambtenaren, vliegtuigen vol cocaïne en letterlijk huizen vol bankbiljetten. Leden van de guerrilla die het originele zwaard van bevrijder Simon Bolívar uit een museum in Bogotá stelen, de straten van Miami bezaaid met dode Colombiaanse tieners en een uittocht van eersteklas hoeren uit Bogotá, wanneer het Medellínkartel samenkomt in haar thuisstad. Geen maker van fictie zou het ook hóeven verzinnen, want dit is allemaal echt gebeurd.

560x-narcos-colombia

Colombia vakantieland?

Als je dit zo leest dan is het woord ‘vakantieland’ nou niet echt het eerste dat bij je op komt als je aan Colombia denkt.. Maar ondanks dat er inderdaad delen zijn waar je echt niet moet komen als toerist wanneer je nog wat langer wilt leven dan vandaag, zijn er ook delen van Colombia die wel prima te bereizen zijn. De site van de rijksoverheid laat duidelijk zien waar de gevaren op de loer liggen, dus het is altijd verstandig (ook wanneer je een groepsreis boekt) om dit nauwkeurig in de gaten te houden.

Avontuurlijk ingestelde reiziger

Maar laten we eerlijk zijn, hoe mooi ook, ongerept en prachtig Colombia ook is; afreizen naar dit land is vooral geschikt voor de wat avontuurlijk ingestelde en aangelegde reizigers die niet vreemd opkijken als het een beetje anders gaat dan je in Europa gewend bent. Ben je het type vakantieganger dat normaal gesproken op de camping in Frankrijk staat, dan is het verstandiger om met een reisorganisatie te gaan die de reis regelt en begeleidt in plaats van in je uppie met de rugzak naar Bogota te vliegen.. Maar we kunnen ons uitstekend voorstellen (zeker als je fan van Narcos bent) dat je dit land met zijn indrukwekkende natuurschoon echt graag met je eigen ogen wilt bekijken.

Tip: reis in groepsverband en met een betrouwbare organisatie die ervaring heeft met rondreizen door Colombia zodat je optimaal geniet van een veilige en ontspannen reis!

Highlights Colombia

Colombia heeft de reiziger echt heel wat moois te bieden en voor ieder wat wils. Van prachtige steden en dorpen, besneeuwde bergtoppen, valleien, kristalheldere meren en schitterende stranden. De mooiste highlights per regio zijn door Columbus Magazine al voor je op een rijtje gezet.  De beste reistijd voor Colombia is december t/m februari en juli en augustus. Door de ligging van Colombia, zo dicht bij de evenaar, is de temperatuur door het jaar heen constant en meer afhankelijk van de hoogteverschillen in het land.

Op avontuur!

Durf jij het avontuur aan en wil je heel graag rondreizen door Colombia in een goed gezelschap en met een uitstekende reisbegeleiding? Je hebt groot gelijk! Wij zochten alvast voor je uit welke reisaanbieders rondreizen naar dit onbekende maar prachtige land organiseren.

3 x afreizen naar Colombia

1. Sawadee Reizen reist met je mee door Colombia. Je ziet meteen wie er nog meer met de reis meegaan door te kijken bij groepssamenstelling.

2. Ook reisorganisatie Koning AAP neemt je mee naar het schitterende Andesgebergte, nevelwouden en woestijnen en laat je kennis maken met het prachtige Colombia.

3. Last but not Least reist Djoser af naar Latijns Amerika en laat je met eigen ogen zien waarom dit land écht een reis waard is.

Kijk en vergelijk welke route en reisduur jou het meest aanspreekt en wat samenstelling en leeftijden zijn van je medereizigers om tot een goede keuze te komen. Wij wensen je alvast een hele bijzondere reis toe naar Colombia!

Nog niet aan de serie Narcos begonnen? Bekijk dan hier alvast de trailer:

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

3x tips voor prachtige verre reizen!
By Scott ·
19 december 2023

3x tips voor prachtige verre reizen!

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?
By Scott ·
3 januari 2024

Waarom is een wintersportverzekering noodzakelijk voor jouw vakantie?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!