Strand Costa Rica

In oktober met singles op rondreis: 5 heerlijke vakantie tips!

Dol op reizen maar is een mooie rondreis wanneer het hier hoogzomer niks voor jou en reis je liever wanneer het in Nederland weer kouder en natter wordt? Groot gelijk heb je. Als single zonder kinderen ben je qua vakanties natuurlijk best flexibel. Je kunt buiten schoolvakanties en ook buiten de topdrukte in het hoogseizoen. Niet voor niets boeken heel wat singles een mooie rondreis in het najaar of in de wintermaanden. Suggesties voor rondom oktober? Hier komen ze!

1# China

Beleef deze singlegroepsreis door China! We bezoeken zowel Beijing met zijn keizerlijke verleden als het indrukwekkende Terracotta Leger in Xi’an. Vanuit Xi’an reizen we naar Suzhou waar alles in perfecte harmonie is gebouwd. Hangzhou staat bekend om zijn beroemde West Lake, waar we onder andere een prachtige boot- èn fietstocht maken.

Ook het eeuwenoude en traditionele waterdorp Wuzhen, waar we een bijzondere overnachting zullen hebben, ontbreekt niet in het programma. Tenslotte brengt de reis ons naar het bruisende en culturele Shanghai. Deze rondreis belicht niet alleen het historische maar ook het moderne China. Meer lezen & vertrekdata!

2# Namibië

Tijdens de singlereizen door Namibië ontdek je de pracht van het land. Namibië heeft eindeloze landschappen, de een nog mooier dan de andere. Een van de hoogtepunten is de Fish River Canyon, in het zuiden van Namibië. Deze canyon bestaat voor het grootste deel uit zandsteen en zwart kalksteen. Het lijkt met of je door een verlaten maanlandschap wandelt. Tijdens de wandeling langs de spectaculaire rivierkloof, heb je een geweldig uitzicht over de Fish River.

Ook komt je tijdens de single reizen naar Namibië langs het Namib-Naukluft Park. Dit is één van de grootste parken ter wereld, voor een groot deel bestaande uit enorme duinenrijen, sommige wel 300 meter hoog! In dat park mag je de Sossusvlei niet overslaan. Deze grote duinpan ligt als een oase tussen de oranjerode duinen. Het zal je verbazen dat te midden van al dat zand, toch nog kleine struiken kunnen groeien en ook dieren als struisvogels en gemsbokken leven. Dat mag je niet missen tijdens je Namibië single reis! Meer lezen & vertrekdata!

3# Argentinië & Brazilië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Argentinië en Brazilië proef je de sfeer van de tango in koloniaal Buenos Aires en dans je de samba in de stad met misschien wel de mooiste ligging ter wereld, Rio de Janeiro. Laat je tijdens deze bijzondere rondreis overweldigen door de spectaculaire watervallen van Iguazu, de vele vogels in de Pantanal van Brazilië en de paradijselijke stranden van Ilha Grande. Raak betoverd door het diepblauwe water van de Gruta do Lago Azul in Bonito en snorkel door de kristalheldere riviertjes van dit bijzondere gebied. We verblijven ook op een echte estancia (ranch). Deze reis door Argentinië en Brazilië zal een onuitwisbare indruk op je maken. Meer lezen & vertrekdata!

4# Costa Rica

Beleef de indrukwekkende natuur van Costa Rica tijdens deze 14-daagse rondreis. In de kreken en kanalen van Tortuguero Nationaal Park kan je kaaimannen, leguanen, slangen en brulapen tegenkomen. Monteverde heeft een fascinerend nevelwoud, waar je over hangbruggen over de toppen van de bomen kunt lopen. Vulkanen en thermische activiteiten ontdek je in Rincón de la Vieja Nationaal Park en in de omgeving van de Arenal. Aan het strand van Samara kun je relaxen en alle indrukken op je laten inwerken. Het water heeft hier een ideale temperatuur voor een duik en ook kun je hier diverse watersporten beoefenen, zoals snorkelen, duiken of zeevissen. Meer lezen & vertrekdata!

5# Mexico

De mooiste landen van Midden-Amerika nodigen u uit voor een kennismaking met de Mayacultuur, die ontstond op het Mexicaanse schiereiland Yucatan. Mexico, Belize en Guatemala zijn de trotse bezitters van tempelcomplexen en archeologische opgravingen die herinneren aan deze beschaving. Onder meer Tulum, Tikal, Palenque, Uxmal en Chichén Itzá passeren de revue. Imponerende vulkanen, indianendorpjes, ongerepte junglegebieden, sfeervolle koloniale steden, culinaire lekkernijen en een vriendelijke bevolking… alle ingrediënten voor een onvergetelijke reiservaring zijn aanwezig. Meer lezen & vertrekdata!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!