Boekarest

In oost-Europese steden hotelprijzen het laagst

Uit de eerder deze maand gelanceerde Hotel Price Index van Hotels.com is gebleken dat in de eerste helft van 2014 de hotelprijzen per nacht betaald door reizigers zijn gestegen in Europa. In een groot aantal Europese steden zijn hotels echter nog steeds voordelig te boeken. Hotels.com zet de tien voordeligste Europese stedentrip bestemmingen op een rij. De stedentrip is voor singles een aangename manier van er even tussen uit gaan.

Litouwse hoofdstad Vilnius

De stedentrip is voor singles de ultieme test of hun net begonnen relatie mogelijk kan uitgroeien tot iets groots. Hoewel vaak voor Parijs gekozen wordt vanuit automatisme of vanuit romantische gedachten, is het natuurlijk helemaal niet verkeerd om te kijken waar je voor minder geld ook een paar hele leuke dagen kunt beleven samen. In de eerste helft van 2014 lagen de gemiddelde hotelprijzen per overnachting het laagst in Vilnius. De Litouwse hoofdstad Vilnius was met een kleine stijging van 2 procent de voordeligste Europese hotelstad. Reizigers uit de Eurozone betaalden in Vilnius gemiddeld €70 per overnachting tijdens de eerste zes maanden van 2014.

Oost-Europese steden laagste hotelprijzen

Oost-Europese steden zijn sterk vertegenwoordigd in deze lijst met voordeligste hotelbestemmingen. Boekarest en Bratislava volgen Vilnius op korte afstand met een gemiddelde hotelprijs van €73 per overnachting, waarbij Bratislava opvallend gedaald is qua gemiddelde hotelprijzen per overnachting (een daling van 5 procent ten opzichte van de eerste helft van 2013). Naast Boekarest en Bratislava zijn Boedapest (€75) en Krakau (€77) ook populaire en betaalbare stedentrip bestemmingen.

Economisch herstel doet hotelprijzen stijgen

Enkele jaren geleden werden de hoteliers in de zuidelijke eurozonelanden het hardst getroffen door de crisis. Nu het vertrouwen in het economische herstel in met name Europa lijkt toe te nemen, stijgen ook hier de gemiddelde hotelkamerprijzen. Madrid (€84) en Lissabon (€84) zijn respectievelijk met 7 en 6 procent gestegen, maar nog steeds zijn deze steden een van de voordeligste stedentripbestemmingen in Europa.

Top 10 voordeligste Europese stedentrip bestemmingen:

Gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in de eerste zes maanden van 2014 door reizigers uit de eurozone en daarachter de procentuele veranderingen ten opzichte van 2013.

Vilnius          €70    2%

Boekarest    €73    2%

Bratislava     €73    -5%

Boedapest   €75    7%

Krakau         €77    0%

Warschau   €79    5%

Riga               €80   16%

Madrid         €84    7%

Lissabon      €84    6%

Tallinn          €85    3%

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!