Boekarest

In oost-Europese steden hotelprijzen het laagst

Uit de eerder deze maand gelanceerde Hotel Price Index van Hotels.com is gebleken dat in de eerste helft van 2014 de hotelprijzen per nacht betaald door reizigers zijn gestegen in Europa. In een groot aantal Europese steden zijn hotels echter nog steeds voordelig te boeken. Hotels.com zet de tien voordeligste Europese stedentrip bestemmingen op een rij. De stedentrip is voor singles een aangename manier van er even tussen uit gaan.

Litouwse hoofdstad Vilnius

De stedentrip is voor singles de ultieme test of hun net begonnen relatie mogelijk kan uitgroeien tot iets groots. Hoewel vaak voor Parijs gekozen wordt vanuit automatisme of vanuit romantische gedachten, is het natuurlijk helemaal niet verkeerd om te kijken waar je voor minder geld ook een paar hele leuke dagen kunt beleven samen. In de eerste helft van 2014 lagen de gemiddelde hotelprijzen per overnachting het laagst in Vilnius. De Litouwse hoofdstad Vilnius was met een kleine stijging van 2 procent de voordeligste Europese hotelstad. Reizigers uit de Eurozone betaalden in Vilnius gemiddeld €70 per overnachting tijdens de eerste zes maanden van 2014.

Oost-Europese steden laagste hotelprijzen

Oost-Europese steden zijn sterk vertegenwoordigd in deze lijst met voordeligste hotelbestemmingen. Boekarest en Bratislava volgen Vilnius op korte afstand met een gemiddelde hotelprijs van €73 per overnachting, waarbij Bratislava opvallend gedaald is qua gemiddelde hotelprijzen per overnachting (een daling van 5 procent ten opzichte van de eerste helft van 2013). Naast Boekarest en Bratislava zijn Boedapest (€75) en Krakau (€77) ook populaire en betaalbare stedentrip bestemmingen.

Economisch herstel doet hotelprijzen stijgen

Enkele jaren geleden werden de hoteliers in de zuidelijke eurozonelanden het hardst getroffen door de crisis. Nu het vertrouwen in het economische herstel in met name Europa lijkt toe te nemen, stijgen ook hier de gemiddelde hotelkamerprijzen. Madrid (€84) en Lissabon (€84) zijn respectievelijk met 7 en 6 procent gestegen, maar nog steeds zijn deze steden een van de voordeligste stedentripbestemmingen in Europa.

Top 10 voordeligste Europese stedentrip bestemmingen:

Gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in de eerste zes maanden van 2014 door reizigers uit de eurozone en daarachter de procentuele veranderingen ten opzichte van 2013.

Vilnius          €70    2%

Boekarest    €73    2%

Bratislava     €73    -5%

Boedapest   €75    7%

Krakau         €77    0%

Warschau   €79    5%

Riga               €80   16%

Madrid         €84    7%

Lissabon      €84    6%

Tallinn          €85    3%

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!