Inspirerend Pasen op heilige grond

Religieus toerisme heeft zich ontwikkelt tot een van de snelst groeiende sectoren in de reismarkt. Jaarlijks ondernemen 300 tot 330 miljoen pelgrims een reis naar ’s werelds belangrijkste bedevaartsoorden, becijferde World Tourism Organization. De rijke geschiedenis en het cultureel erfgoed van de steden heeft wereldwijd grote aantrekkingskracht. In de aanloop naar Pasen presenteert boekingssite Hotels.com enkele indrukwekkende bedevaartsoorden. Deze inspirerende steden zijn uitstekend bereikbaar voor Nederlandse reizigers en zeer geschikt voor een weekendtrip.

Vaticaanstad, Italië

De kleinste onafhankelijke staat ter wereld wordt in zijn geheel omsloten door Rome. Staatshoofd van Vaticaanstad is de paus. De dwergstaat staat bekend als het absolute machtscentrum van de katholieke kerk. Op de plaats waar Petrus – de Eerste der apostelen – werd gekruisigd en begraven, is in de zestiende eeuw de Basilica di San Pietro verrezen. Het is een van de zeven pelgrimskerken die Rome tegenwoordig telt. Wie dit jaar de paastoespraak van de huidige paus Benedictus XVI wil bijwonen, zou voor een overnachting in hotel Palazzo Cardinal Cesi kunnen kiezen. Dit hotel ligt aan de Via della Conciliazione, die uitmondt op het imposante Sint-Pietersplein.

Lourdes, Frankrijk

Toen de 14-jarige Bernadette Soubirous in 1858 verklaarde de Heilige Maagd Maria te hebben gezien in de grot van Massabielle, was Lourdes nog een klein gehucht. Het nieuws over de Mariaverschijningen en de vermeende heilzame werking van het bronwater uit de grot heeft Lourdes veranderd in een ongekend populair bedevaartsoord. Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes bestaat uit verscheidene onderdelen, waaronder drie basilieken. Tegenwoordig ontvangt de stad jaarlijks ruim vijf miljoen bezoekers uit de hele wereld. Driesterrenhotel Best Western Beausejour is gelegen in het centrum van Lourdes. Het fraaie terras en buitenzwembad bieden een indrukwekkend uitzicht op de Pyreneeën.

Santiago de Compostella, Spanje

Niet ver van Lourdes, aan de andere kant van de Pyreneeën in het noordwesten van Spanje, ligt bedevaartsoord Santiago de Compostella. Hier bevindt zich volgens de legende het graf van de apostel Jakobus. Over het graf is een indrukwekkende basiliek gebouwd. De eerste pelgrims bezochten Santiago al in de tiende eeuw. Tegenwoordig eindigen pelgrims uit heel Europa hun voet- of fietstocht, genaamd Camino de Santiago (De weg naar Santiago), in het religieuze oord. In 1499 werd Parador de Reis Catolicos gebouwd, om onderdak te bieden aan pelgrims. De accommodatie doet tegenwoordig dienst als een luxe vijfsterrenhotel, gelegen naast de heilige basiliek aan Plaza de Obradoiro.

Jeruzalem, Israël

Een van de oudste steden ter wereld is een bedevaartsoord voor zowel joden, moslims als christenen. Veel joden bezoeken Jeruzalem voor de Westmuur of Klaagmuur, voorheen de westelijke muur van de historische Joodse Tempel. Moslims bezoeken de stad in de eerste plaats voor de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee, twee historische islamitische centra eveneens gelegen op de Tempelberg. Christenen beschouwen Jeruzalem als heiligdom omdat Jezus er leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. Hotel Prima Royale ligt niet ver van de Tempelberg en de Rotskoepel in het meest historische deel van de stad.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!