Inspirerend Pasen op heilige grond

Religieus toerisme heeft zich ontwikkelt tot een van de snelst groeiende sectoren in de reismarkt. Jaarlijks ondernemen 300 tot 330 miljoen pelgrims een reis naar ’s werelds belangrijkste bedevaartsoorden, becijferde World Tourism Organization. De rijke geschiedenis en het cultureel erfgoed van de steden heeft wereldwijd grote aantrekkingskracht. In de aanloop naar Pasen presenteert boekingssite Hotels.com enkele indrukwekkende bedevaartsoorden. Deze inspirerende steden zijn uitstekend bereikbaar voor Nederlandse reizigers en zeer geschikt voor een weekendtrip.

Vaticaanstad, Italië

De kleinste onafhankelijke staat ter wereld wordt in zijn geheel omsloten door Rome. Staatshoofd van Vaticaanstad is de paus. De dwergstaat staat bekend als het absolute machtscentrum van de katholieke kerk. Op de plaats waar Petrus – de Eerste der apostelen – werd gekruisigd en begraven, is in de zestiende eeuw de Basilica di San Pietro verrezen. Het is een van de zeven pelgrimskerken die Rome tegenwoordig telt. Wie dit jaar de paastoespraak van de huidige paus Benedictus XVI wil bijwonen, zou voor een overnachting in hotel Palazzo Cardinal Cesi kunnen kiezen. Dit hotel ligt aan de Via della Conciliazione, die uitmondt op het imposante Sint-Pietersplein.

Lourdes, Frankrijk

Toen de 14-jarige Bernadette Soubirous in 1858 verklaarde de Heilige Maagd Maria te hebben gezien in de grot van Massabielle, was Lourdes nog een klein gehucht. Het nieuws over de Mariaverschijningen en de vermeende heilzame werking van het bronwater uit de grot heeft Lourdes veranderd in een ongekend populair bedevaartsoord. Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes bestaat uit verscheidene onderdelen, waaronder drie basilieken. Tegenwoordig ontvangt de stad jaarlijks ruim vijf miljoen bezoekers uit de hele wereld. Driesterrenhotel Best Western Beausejour is gelegen in het centrum van Lourdes. Het fraaie terras en buitenzwembad bieden een indrukwekkend uitzicht op de Pyreneeën.

Santiago de Compostella, Spanje

Niet ver van Lourdes, aan de andere kant van de Pyreneeën in het noordwesten van Spanje, ligt bedevaartsoord Santiago de Compostella. Hier bevindt zich volgens de legende het graf van de apostel Jakobus. Over het graf is een indrukwekkende basiliek gebouwd. De eerste pelgrims bezochten Santiago al in de tiende eeuw. Tegenwoordig eindigen pelgrims uit heel Europa hun voet- of fietstocht, genaamd Camino de Santiago (De weg naar Santiago), in het religieuze oord. In 1499 werd Parador de Reis Catolicos gebouwd, om onderdak te bieden aan pelgrims. De accommodatie doet tegenwoordig dienst als een luxe vijfsterrenhotel, gelegen naast de heilige basiliek aan Plaza de Obradoiro.

Jeruzalem, Israël

Een van de oudste steden ter wereld is een bedevaartsoord voor zowel joden, moslims als christenen. Veel joden bezoeken Jeruzalem voor de Westmuur of Klaagmuur, voorheen de westelijke muur van de historische Joodse Tempel. Moslims bezoeken de stad in de eerste plaats voor de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee, twee historische islamitische centra eveneens gelegen op de Tempelberg. Christenen beschouwen Jeruzalem als heiligdom omdat Jezus er leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. Hotel Prima Royale ligt niet ver van de Tempelberg en de Rotskoepel in het meest historische deel van de stad.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffer inpakken verrassingsreis
By - ·
10 december 2021

Weekendje weg: wat neem je mee?

vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
tips auto vakantie check
By Francien ·
12 november 2021

Met de auto op reis: doe de autovakantiecheck

Heb je een leuk weekend geboekt om singles van jouw leeftijd te leren kennen in de Ardennen of ga je binnenkort op wintersport naar het prachtige Oostenrijk of Italië, de kans groot dat je de auto inpakt en vertrekt!
5 best gelezen singlereizen
By Monique ·
3 december 2021

Singlereizen: 5 best gelezen toppers

Singles die op zoek zijn naar een leuke groepsreis met andere singles komen al snel bij Single2Travel uit. Met leuke reistips, lekkere lastminute vakanties en actuele reisberichten vinden ze snel de reisbestemming van hun dromen. Deze 5 worden het best gelezen!
10 skidorpen italie
By Francien ·
23 november 2021

10 populairste Italiaanse wintersportdorpen bij Nederlanders

Het kwik daalt en dat doet menig wintersporter verlangen naar het moment dat de ski's ondergebonden mogen worden. Italië is een verrassende skibestemming, die met haar witte Alpentoppen veel te bieden heeft.
dierentuin europa
By Monique ·
30 november 2021

De leukste 10 dierentuinen van Europa

Ben je dol op exotische en wilde dieren maar heb je niet het budget om heel de wereld rond te reizen om ze in levenden lijve te aanschouwen? Dan is een bezoekje aan een mooie dierentuin een prima alternatief.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!