straatverkopers

Irritante straatverkopers lozen op reis: dat lukt je zo!

Straatverkopers heb je (vrijwel) overal. Op dat prachtige strand, die leuke boulevard, dat idyllische oude stadscentrum, waar ter wereld je ook naar toe reist; er zullen altijd straatverkopers zijn die jou belagen met hun waar tegen een ‘special price’. Met deze vijf tips ben je binnen de kortste keren van ze verlost!

Tip 1: Oogcontact

Vermijd oogcontact, zeg niks en negeer ze volledig. Het is misschien niet de aardigste methode, maar het werkt wel! Verkopers spelen immers in op aandacht. Als je die niet geeft, druipen ze gegarandeerd af.

Tip 2: Praten

Praat terug in het Nederlands en laat geen pauzes vallen. Zo kunnen ze er geen speld tussen krijgen. Wedden dat ze afdruipen en op zoek gaan naar een makkelijkere prooi?

Tip 3: ‘Nee’

In zijn eigen taal ‘nee’ zeggen tegen een verkoper werkt averechts. Want zodra hij denkt dat je zijn taal meester bent zal hij bij je blijven. Het is beter om je hoofd te schudden.

Tip 4: Verkopen

Ben jij niet op je mondje gevallen? Probeer een verkoper dan terug te pakken – wie de bal kaatst… – door je eigen spullen aan te prijzen voor een belachelijk hoge prijs. Gebruik bijvoorbeeld exact dezelfde woorden als hij om je horloge aan te bieden. ‘My friend’ doet het overal goed. Vaak kunnen ze er wel om lachen en laten ze je met rust.

Tip 5: Gebaren

Creëer verwarring door gekke handgebaren te maken die erop duiden dat je geen interesse hebt óf knettergek bent. Je kunt er zelfs een spelletje van maken met je reisgenoten. Houd bijvoorbeeld je hand voor of langs je ogen als je een verkoper passeert. Ze begrijpen er waarschijnlijk helemaal niks van en gaan op zoek naar een gemakkelijker doelwit.

Bron: Columbusmagazine

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!