zeilreizen voor singles

Is dit dé oplossing voor al die single mannen?

Jarenlang was het not done: meegaan op reizen speciaal voor alleenstaanden. Maar tegenwoordig is het normaal om met een groep singles op vakantie te gaan. Voor Zeeuwse mannen tussen de 25 en 30 jaar is het wellicht aan te raden, in die leeftijdscategorie zijn er veel meer mannen dan vrouwen.

Mannenoverschot

Voor één op de vijf Zeeuwse vrijgezelle mannen is er geen vrouw te vinden in Zeeland. Vooral Zeeuws-Vlaanderen heeft al jaren te kampen met een mannenoverschot, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). En dat verschil tussen het aantal mannen en vrouwen wordt ieder jaar groter.

Reislustig

Zeeuwse mannen moeten dus ook buiten de provincie kijken om een vrouw te vinden. Dat kan heel goed op een singlereis volgens reisadviseur Daniëlle Sturm. “Het is een leuke manier om nieuwe contacten op te doen. Zeker op zo’n reis waar er een ontspannen sfeer hangt.”

Geen datingreis

Toch moeten mensen niet denken dat een singlereis alleen bedoeld is als datingsreis. “Het is niet zozeer dat mensen op zoek zijn naar een partner. Maar het zijn meer mensen zonder partner die lekker op vakantie willen en iets van de wereld willen zien en geen zin hebben om alleen te gaan.”

Zeilen met een groep

Mannen die het buitenland nog te spannend vinden, kunnen ook vanuit Zeeland op singlereis. Schippers Jaap en Temara van Teylingen organiseren al jaren single-zeilreizen op hun klipper Mathilda vanuit de haven in Bruinisse. “Het is een actieve vakantie. Het is ook de bedoeling dat mensen zoveel mogelijk zelf doen. Dan leer je elkaar ook sneller kennen,” aldus Jaap. Maar ook de zeilreizen zijn niet bedoeld als manier om aan een partner te komen. “Dat gebeurt natuurlijk wel eens. Er zijn ook huwelijken uitgekomen, zelfs kinderen, maar dat is niet de opzet.”

Ontmoetingsplek

Op de Mathilda kunnen 20 mensen slapen. Ze gaan meestal een midweek door de Zeeuwse wateren varen en leren elkaar goed kennen. “Op maandag komen ze binnen en gaan ze kennismaken, maar op vrijdag weet echt iedereen alles van elkaar,” vertelt Temara. “Als er eens een romance ontstaat, weet iedereen daar ook heel snel van. Dat wordt dan ook in de groep besproken.”

Bron: Omroepzeeland 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!