gelijkgestemden op singlereis

Is een singlereis geschikt voor jou?

Tegenwoordig kiezen singles steeds vaker voor het boeken van een singlereis. Tot enige jaren geleden werden mensen vreemd aangekeken als ze deelnamen aan een singlereis. Vandaag de dag heeft de singlereis echter een hip en trendy imago. Ben je single en twijfel je nog of een singlereis iets voor jou is? Lees dan verder!

Voordelen van een singlereis

Het grootste voordeel is toch wel, dat je in een groep terechtkomt met andere mensen die ook alleen reizen. Hierdoor is het maken van nieuwe contacten een stuk eenvoudiger in vergelijking met een reguliere reis. Tevens staat de groep altijd onder leiding van een reisleider die alles ter plaatse regelt. Hierdoor kun je optimaal genieten van je welverdiende vakantie.

Het reisgezelschap

Reizen voor singles zijn in een aantal gevallen specifiek op subcategorieën gericht. Zo zijn er speciale vakanties voor eenoudergezinnen, single reizen voor hoger opgeleiden en single reizen gericht op een bepaalde leeftijdscategorie. Het voordeel van deze schifting is, dat je tot op zekere hoogte een selectie kan maken wie tot je reisgezelschap gaat behoren.

Type reis

Hou je ervan om lekker actief te zijn tijdens je vakantie, wil je nieuwe culturen ontdekken of lig je toch  liever lekker een weekje aan het strand? Het is allemaal mogelijk door het grote aantal aanbieders dat singlereizen in het aanbod heeft opgenomen.

Aanbieders van singlereizen

Het aantal boekingen van singlereizen laat een sterke groei zien, hierdoor bieden steeds meer touroperators reizen aan voor singles. Hierbij kan er een onderscheid gemaakt worden tussen touroperators die singlereizen aanbieden naast hun reguliere reisproducten en de gespecialiseerde touroperators die uitsluitend singlereizen aanbieden.

Het voordeel van een gespecialiseerde touroperator  is, dat de organisatie zich volledig richt op de groep singles. Hierdoor beschikt de organisatie over een grote expertise ten aanzien van de doelgroep en weet ze welke onderdelen deze doelgroep wil terugzien in een singlereis.

Zoek de aanbieder die bij jou vakantiewensen past met behulp van de Single reiswijzer.

Belangrijke zaken om op te letten:

  • Is de reis op basis van gegarandeerd vertrek, of gaat de reis pas door na een minimaal aantal aanmeldingen?
  • Beschik je over een eigen kamer of moet je een kamer delen?
  • Wordt er gestreefd naar een bepaalde verhouding tussen mannen en vrouwen?
  • Zijn het uitsluitend singles die meegaan?

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!