Italiaanse keuken favoriet onder vakantieganger

Bij vakantiegangers is de Italiaanse keuken favoriet dit jaar, gevolgd door die van Turkije, Griekenland, Frankrijk en Spanje. De Nederlandse keuken is het minst in trek. De Fransen vinden vooral zelf dat ze de beste gerechten op tafel krijgen. Dat blijkt uit nieuw internationaal onderzoek van Zoover onder 25.000 vakantiegangers in 25 landen.

Meer dan een kwart kiest de Italiaanse keuken als zijn of haar favoriet. Ook in 2010 werd de Italiaanse keuken door de Europese en Nederlandse vakantieganger het best beoordeeld. De Turkse keuken volgt op gepaste afstand met ruim 13 procent van de stemmen. Griekenland completeert de top drie met net geen 13 procent van de stemmen.

Nederland: geen Spaans
Bij de gemiddelde Europeaan zijn mediterrane gerechten erg geliefd. Dat blijkt duidelijk uit de top 5 van beste keukens, die volledig bestaat uit landen gelegen rondom de Middellandse Zee. De Nederlandse smaak sluit zich daar voor de eerste drie in het rijtje naadloos bij aan. Daarna komen in het Nederlandse lijstje Duitsland (9%) en Frankrijk (8,4%) met een minimaal verschil op respectievelijk de vierde en vijfde plaats. Spanje komt in de Nederlandse ‘keuken top vijf’ niet voor.

Fransen chauvinistisch
Met nog geen 11 procent van de stemmen behoort de Franse keuken niet tot de top drie, volgens de Europeaan in de Zoover-enquête. De Fransen zelf zijn het daar echter niet mee eens. Volgens meer dan de helft van de Franse deelnemers aan het onderzoek is Frankrijk hét culinaire land bij uitstek met de beste gerechten.

Eten mee op vakantie
Hoewel we erg graag uit eten gaan neemt toch ruim 15% van de Nederlanders naar eigen zeggen zélf ook eten mee naar zijn vakantiebestemming. Het gaat daarbij meestal om basisproducten want slechts vier procent van de Nederlandse toeristen neemt bijna alles mee.

Nederlanders vaak uit eten
Veel Nederlanders zeggen op vakantie vaak uit eten te gaan. Meer dan 60% van de Nederlanders zegt ‘meestal’ uit eten te gaan, van wie het grootste deel daarvan dat naar eigen zeggen zelfs iedere dag doet. Of dat in de praktijk ook in ‘crisistijd’ daadwerkelijk het geval zal zijn moet natuurlijk nog maar blijken.

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!