Japanse keuken verovert de wereld

De traditionele culinaire grootmachten Italië en Frankrijk krijgen serieuze concurrentie uit het Verre Oosten. Reizigers van over de hele wereld verkiezen de Japanse keuken tot de derde beste ter wereld. Dit blijkt uit onderzoek van boekingssite Hotels.com onder ruim 27.000 reizigers.

Hoewel de Italiaanse (32 procent) en de Franse keuken (24 procent) nog altijd het meest geliefd zijn bij vakantiegangers, winnen Japanse specialiteiten aan populariteit onder fijnproevers van over de hele wereld. De Japanse keuken is favoriet bij 18 procent van de ondervraagde reizigers.

“Japans eten staat bekend als gezond en in multiculturele hoofdsteden is een groot aantal Japanse restaurants te vinden,” zegt Alison Couper van Hotels.com. “Ik ben een liefhebber van Japans eten, de hoge positie op de ranglijst verbaast me niet. Het feit dat meer traditionele vakantiegerechten – zoals tapas en burritos – verslagen zijn, is tekenend voor de uitstekende reputatie die Japanse chefs wereldwijd genieten.”

In de top van de lijst staan meerdere Aziatische landen, waaronder China (13 procent), Thailand (8 procent), Taiwan en India (beide 5 procent). Spanje staat – mede dankzij de populariteit van paella en tapas – op de vijfde plaats in de lijst (11 procent), terwijl de VS haar zesde positie (10 procent) vermoedelijk te danken heeft aan liefhebbers van hamburgers en friet.

’s Werelds meest geliefde keukens tijdens de vakantie

1.       Italië          32 procent

2.       Frankrijk     24 procent

3.       Japan       18 procent

4.       China        13 procent

5.       Spanje       11 procent

6.       VS              10 procent

7.       Mexico      8 procent

8.       Thailand    8 procent

9.       Taiwan      5 procent

10.   India          5 procent

Aan Japanners werd gevraagd welke nationale gerechten zij aanbevelen aan buitenlandse toeristen, om hun keuken nog geliefder te maken bij internationale reizigers. Uit de antwoorden blijkt dat er in ‘het land van de rijzende zon’ veel meer op het menu staat dan alleen de welbekende sushi:

Sushi (74 procent)

Combinatie van gekookte rijst met andere gerechten, zoals groente en vis.

Tempura (57 procent)

Schotel met groente en vis, in beslag en gefrituurd.

Ramen (33 procent)

Noodles in vlees- of visbouillon, meestal op smaak gebracht met sojasaus, miso en toppings.

Japanse soba (31 procent)

Dunne noodles van boekweitmeel.

Okonomiyaki (27 procent)

Hartige pannenkoek met verschillende ingrediënten, zoals meel, eieren, kool, varkensvlees, garnalen of vis.

Shabu Shabu (24 procent)

Fondue met dun gesneden vlees en groenten, meestal geserveerd met dipsauzen.

Japanse curry (14 procent)

Curryrijst met groente of vlees, het populairste gerecht in Japan.

Yakiniku (9 procent)

Gegrild vleesgerecht, afgeleid van een Koreaanse specialiteit.

Natto (7 procent)

Gefermenteerde sojabonen, populair als ontbijt.

Fugu (6 procent)

Kogelvis en aanverwante gerechten.

Itadakimasu!

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!