Reisapp polarsteps

Je vakantie annuleren vanwege een verbroken relatie: kan dat?

Veel mensen boeken hun vakantie ruim van tevoren. Er kan in de tussentijd dan ook van alles gebeuren waardoor de vakantie niet langer door kan gaan. Voor onverwachte gebeurtenissen waardoor je niet op reis kunt gaan ben je verzekerd met een annuleringsverzekering. Maar is ook annulering vanwege een verbroken relatie ook gedekt op deze polis?

Annuleren met een geldige reden

Om via je annuleringsverzekeringen voor een vergoeding voor annulering van een vakantie in aanmerking te komen, is het de regel dat de reden voor annulering `geldig` moet zijn. Verzekeraars hebben allerlei regels vastgelegd waarin ze aangeven wat voor hun precies geldige redenen zijn. Dit kun je terugvinden in de polisvoorwaarden. Met betrekking tot annulering door stukgelopen relaties geldt het volgende: alleen relaties die officieel als ontbonden zijn vastgelegd zijn een geldige reden.

Een officieel ontbonden relatie

Een reisverzekeraar weet niets over jouw relatie en kan daarom zonder officiële papieren ook niet beoordelen of jouw relatie echt serieus was. Alleen de volgende twee gebeurtenissen worden daarom als geldige reden voor annulering gezien:
1. Je ligt in scheiding. Aan deze scheiding moet al officieel gestart zijn en de procedure moet na het boeken van de reis gestart zijn

2. Je hebt een notarieel vastgelegd samenlevingscontract en laat deze officieel ontbinden. Ook dit mag pas na het boeken van de reis in gang zijn gezet
Zonder huwelijkspapieren of samenlevingscontract kom je dus niet in aanmerking, ook niet wanneer jullie al (op een andere manier) aantoonbaar samenwoonden.

Vliegticket annuleren

Heb je geen annuleringsverzekering? Bij veel vliegtuigmaatschappijen is het mogelijk om bij aankoop voor een extra bedrag annulering op je ticket af te sluiten. Met deze flexibele tickets kun je vaak na het boeken nog een andere vluchtdatum of bestemming kiezen of restitutie aanvragen. Kom je ook via deze weg niet voor annulering in aanmerking? Dat betekent niet direct dat je vliegticket verloren is.

Bij sommige vliegtuigmaatschappijen is het mogelijk om tegen betaling voor vertrek de naam gegevens op een ticket aan te passen. Je kunt dan tegen een kleine meerprijs dus iemand anders dan je ex-partner meenemen op reis. Niet alle vliegtuigmaatschappijen bieden dit echter aan, sommigen beschouwen een vliegticket als een persoonsgebonden document die niet door te geven is aan iemand anders.

Zelfs wanneer het ticket niet om te boeken is hoeft dit niet altijd het einde te betekenen van de reis… Je kunt ook doen wat de 27-jarige Jordan Axani onlangs deed. Hij plaatste na zijn verbroken relatie online een oproep dat hij op zoek was naar vrouwen met dezelfde naam en nationaliteit als zijn ex-vriendin. Die konden gezellig met hem mee op reis op het overgebleven ticket!

Nieuwe ronde…

Hoewel die relatiebreuk natuurlijk bijzonder vervelend, verdrietig en pijnlijk is hoeft het natuurlijk niet het einde van jouw vakantiedromen te betekenen. Er gaat als single een wereld voor je open als je daar weer aan toe bent! Van prachtige avontuurlijke groepsreizen, weekendjes weg, eenoudervakanties of sportieve reizen, het is er allemaal. Je ontdekt ze hier. 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!