Jongeren kiezen voor avontuurlijke en bijzondere bestemmingen

Economische crisis of niet, jongeren kiezen voor hun vakantie voor avontuurlijke bestemmingen. Ook luxe kamperen wordt weer populairder. Maar een luxe tent met bed en koelkast zijn de minimum eisen.

Ronald Izendooren van Mambo reizen zegt: “Hoewel het erop lijkt dat jongeren dit jaar over het algemeen minder ver op vakantie gaan, zijn rondreizen in Europa, Marokko en Zuid-Afrika (mogelijk door de invloed van het WK) dit seizoen erg populair. De jongerenreizen van Mambo laten dit jaar een groei zien van 20%.

Reisorganisatie Mambo signaleert dat jongeren dit vakantieseizoen vooral kiezen voor actieve vakanties en avontuur. Golfsurfen en zeilen zijn populair. Het leggen van contacten is eveneens belangrijk. Ronald Izendooren van Mambo Reizen meldt: “Een belangrijk doel van de vakantie is om leeftijdgenoten te leren kennen en samen het avontuur aan te gaan. Maar stappen en een mooie ligging zijn tevens van belang. In trek zijn voorts rondreizen in Marokko, treinrondreizen door Europa en zeilvakanties in Griekenland.

Mambo ziet dit jaar ook een stijging van het aantal reizen naar Jamaica. Izendooren: “Rondreizen is nog steeds de beste manier om het eiland te leren kennen, omdat men weliswaar met een groep rondreist, maar niet op de geijkte bestemming terechtkomt. De echte bevolking en hun gewoontes kunnen zo veel beter worden ervaren.” Ook Thailand lijkt weer in de lift te zitten na de toestanden in Bangkok enkele maanden geleden.

Onder de actieve vakantiebestemmingen zijn volgens de specialist in jongerenreizen de surfcamps aan de Franse Atlantische kust de komende zomer heel erg populair. “Surfen is en blijft een topper. Ook in combinatie met kamperen. De trend dat jongeren in appartementen willen verblijven lijkt ook weer voorbij. “Maar jongeren kiezen dan wel voor een luxe tent met een kwaliteitsbed en minimaal een koelkast. Luxe en kwaliteit zijn sowieso belangrijk voor jongeren en ze vinden het niet erg daar iets meer voor te betalen. Jongeren trekken zich kennelijk niets aan van de economische crisis.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!