Jongeren kiezen voor avontuurlijke en bijzondere bestemmingen

Economische crisis of niet, jongeren kiezen voor hun vakantie voor avontuurlijke bestemmingen. Ook luxe kamperen wordt weer populairder. Maar een luxe tent met bed en koelkast zijn de minimum eisen.

Ronald Izendooren van Mambo reizen zegt: “Hoewel het erop lijkt dat jongeren dit jaar over het algemeen minder ver op vakantie gaan, zijn rondreizen in Europa, Marokko en Zuid-Afrika (mogelijk door de invloed van het WK) dit seizoen erg populair. De jongerenreizen van Mambo laten dit jaar een groei zien van 20%.

Reisorganisatie Mambo signaleert dat jongeren dit vakantieseizoen vooral kiezen voor actieve vakanties en avontuur. Golfsurfen en zeilen zijn populair. Het leggen van contacten is eveneens belangrijk. Ronald Izendooren van Mambo Reizen meldt: “Een belangrijk doel van de vakantie is om leeftijdgenoten te leren kennen en samen het avontuur aan te gaan. Maar stappen en een mooie ligging zijn tevens van belang. In trek zijn voorts rondreizen in Marokko, treinrondreizen door Europa en zeilvakanties in Griekenland.

Mambo ziet dit jaar ook een stijging van het aantal reizen naar Jamaica. Izendooren: “Rondreizen is nog steeds de beste manier om het eiland te leren kennen, omdat men weliswaar met een groep rondreist, maar niet op de geijkte bestemming terechtkomt. De echte bevolking en hun gewoontes kunnen zo veel beter worden ervaren.” Ook Thailand lijkt weer in de lift te zitten na de toestanden in Bangkok enkele maanden geleden.

Onder de actieve vakantiebestemmingen zijn volgens de specialist in jongerenreizen de surfcamps aan de Franse Atlantische kust de komende zomer heel erg populair. “Surfen is en blijft een topper. Ook in combinatie met kamperen. De trend dat jongeren in appartementen willen verblijven lijkt ook weer voorbij. “Maar jongeren kiezen dan wel voor een luxe tent met een kwaliteitsbed en minimaal een koelkast. Luxe en kwaliteit zijn sowieso belangrijk voor jongeren en ze vinden het niet erg daar iets meer voor te betalen. Jongeren trekken zich kennelijk niets aan van de economische crisis.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!