jongeren zomervakantie

Jongeren kiezen voor zon in Chersonissos en Albufeira

Het is zomer en ook jongeren staan te popelen om op zonvakantie te gaan! Zonder ouders op reis: dat betekent veelal zon, zee, strand en seks. De ultieme zomervakantiebestemming van jongeren gaat dit jaar naar Chersonissos en Albufeira.

Zonvakanties jongeren

Dat dit deze zomer de populairste zonvakanties onder jongeren zijn blijkt uit een onderzoekje van Reisverzekering.net. Behalve het Griekse Chresonissos en Portugese Albufeira staan badplaatsen Lloret de mar, Blanes  (Spanje) en El Arenal (Mallorca) hoog op de lijst. Het aanbod voor jongeren naar de zon is divers. Ook al kiezen velen voor zonnige-feestbestemmingen, er zijn ook aantrekkelijke alternatieven voor jongeren die een wat sportievere zonvakantie willen.

Niet naar Turkije

Turkije is, volgens vakantievergelijker Travelta, stukken minder populair. Een mogelijke verklaring hiervoor is de terroristische dreiging en het afgegeven reisadvies als gevolg daarvan. Om een ideale vakantie te beleven staat uitgaan in de beste discotheken nog altijd op de eerste plek.

Bezienswaardigheden

Desondanks wordt het bezoeken van bekende bezienswaardigheden niet overgeslagen. Jongeren die vakantie vieren in Lloret de Mar en Blanes reizen bijvoorbeeld vaak een dag af naar Barcelona. Ook in Albufeira wordt het oude centrum vaak bezocht, waarna er een vorkje wordt geprikt bij lokale restaurants en het uitgaansleven wordt verkend.

In opkomst

Mogelijk worden de bekendere bestemmingen over een aantal jaar ingehaald door bestemmingen als Malta en Kroatië. Malta is bijvoorbeeld al jaren geliefd bij Britten, maar krijgt ook steeds vaker bezoek van toeristen uit andere landen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!