jongeren zomervakantie

Jongeren meeste spijt van niet gemaakte reis

Of je nou droomt over die verre exotische reis die je had kunnen maken of die roadtrip die je had willen doen, onderzoek van Booking.com en ili laat zien dat wereldwijd maar liefst 71% van de reizigers spijt had van een niet gemaakte reis.

Vakantieaccommodatie site Booking.com heeft in samenwerking met ili, ‘s werelds snelste offline vertaalapparaat, wereldwijd 20.500 reizigers ondervraagd. In dit onderzoek zijn dit de meest gehoorde zaken waarvan men spijt heeft:

  • ik had vaker willen reizen (46%)
  • ik had meer willen reizen toen ik jonger was (35%)
  • ik had meer willen zien van de bezochte landen (29%)
  • ik had naar meer afgelegen bestemmingen willen gaan (25%)
  • ik had avontuurlijker willen reizen (25%)

Generatie Z

Generatie Z heeft het meeste spijt: ruim een derde (35%) had avontuurlijker willen zijn en drie op de tien (29%) had naar meer afgelegen bestemmingen willen gaan. Het is niet verrassend dat 32% van de selfie-generatie (18 tot 24 jaar oud) graag meer foto’s had willen maken als aandenken aan hun trip. Dit percentage lag voor de gehele groep respondenten op 23%.

Over de streep

Ondanks spijtgevoelens van een niet gemaakte reis geeft meer dan de helft van de ondervraagde reizigers (53%) aan dat ze hun zorgen over een nieuwe bestemming achter zich hebben gelaten en er toch naartoe zijn gegaan. Vooral Generatie Z vaart met volle kracht vooruit om haar angsten te overwinnen: bijna twee derde van de 18- tot 24-jarigen (61%) ging over de streep. De positieve impact hiervan is dat 44% in de toekomst verder durft te reizen, 41% meer vertrouwen heeft in het leven en 40% heeft een gevoel van persoonlijke overwinning. Ook verdiept reizen bestaande relaties en zorgt het voor nieuwe vriendschappen: bijna een derde van de reizigers (30%) werd closer met hun familie en meer dan een kwart (27%) begon op vakantie nieuwe, langdurige vriendschappen.

Levensverandering

Voor meer dan de helft van de reizigers (55%) heeft hun vakantie voor belangrijke veranderingen in hun leven gezorgd – dit percentage stijgt zelfs tot 71% voor 18- tot 24-jarigen. Bijna een vijfde (19%) heeft hun doel of passie in het leven gevonden, 17% heeft een grote angst overwonnen en 15% heeft een nieuwe taal geleerd. Reizen kan ons ook fysiek en mentaal goed doen: 46% zegt dat reizen een positieve invloed op hun geestelijke gezondheid heeft gehad en 26% besloot beter voor hun lichaam te gaan zorgen.

Op reis met jongeren, veertigers, vijftigers, zestigers of eenoudergezinnen? Het kan allemaal!

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland
By Scott ·
22 februari 2024

Ontdek in je eentje de prachtige natuur van Zeeland

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie
By Scott ·
22 februari 2024

Tips voor het inpakken van je koffer voor een actieve singlevakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!