jongeren zomervakantie

Jongeren vaker op vrijwilligersreis

Reizen combineren met vrijwilligerswerk? Steeds meer jongeren kiezen ervoor om tijdens hun vakantie aan vrijwilligerswerk te doen. Vooral 15- tot 17-jarigen lijken voor het idee warm te lopen.

Vakantiegevoel

Het ultieme vakantiegevoel is voor iedereen iets anders. Sommigen willen bij hun terugkeer iedereen imponeren met hun zonovergoten, cappuccino-kleurige huid, anderen hopen zo veel mogelijk boeken en/of beschonken Britse meisjes te verslinden. Er zijn ook meer en meer jongeren die voor een altruïstische invulling kiezen en op vrijwilligersvakantie gaan.

Een tiende meer reizigers

Zo worden de reizen van Bouworde vzw jaar na jaar populairder. De organisatie zet jongeren wereldwijd in als vrijwilliger op sociale, technische of ecologische projecten. Het doel is dat ze zo andere culturen ontdekken, leren werken in groep en via de confrontatie ter plaatse zich bewust worden van de ongelijkheid in de wereld en van andere maatschappelijke problemen. Vorig jaar trokken 1.035 jongeren er via de jeugdvereniging op uit. Dat is een stijging met 10% in vergelijking met 2015, een jaar waarin ook al een groei van 8% werd opgetekend tegenover 2014.

In plaats van laatstejaarsreis

De meest opmerkelijke toename doet zich voor bij de 15- tot 17-jarigen. Binnen die leeftijdscategorie wordt voor het tweede jaar op rij een toename opgetekend van meer dan 30% ten opzichte van de voorgaande jaren. “En ook voor 2017 lijkt die trend aan te houden”, zegt Erwin Van Steenvoort, bij Bouworde verantwoordelijk voor de werking voor 15-17-jarigen. “Tot nu toe zijn er al een kwart meer inschrijvingen dan op hetzelfde moment vorig jaar.” Ook steeds meer scholen vinden de weg naar de organisatie. Zij kiezen er vaker voor om de klassieke laatstejaarsreis naar Rome of Griekenland te vervangen door een vrijwilligersreis. Dikwijls zijn het de leerlingen zelf die met het idee op de proppen komen.

Vrijwilligersreizen Nederland

Ook Nederland kent verschillende reisorganisaties waarmee je vakantie en vrijwilligerswerk kunt combineren. TravelActive is een bekende organisatie. Behalve vrijwilligerswerk kan je er ook terecht als je een poosje als Au-Pair in het buitenland wilt werken of werken & reizen wilt combineren.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie relatie seks
By Monique ·
9 november 2021

Passie, liefde en seks op reis

Als single verliefd worden, de vlinders in je buik voelen op vakantie, heerlijk! En wat let je ook? Je bent ten slotte een vrij en blij en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Menig single raakt dan ook wel eens tot over zijn oren verliefd op reis.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
singlereis japan
By Monique ·
16 november 2021

Veelzijdige singlereis: Japan

Japan zal je elk moment verbazen, niets is wat het lijkt. Een reis door ‘het land van de rijzende zon’ is een reis vol contrasten, afwisseling en een kennismaking met eigentijdse wereldsteden, oude heiligdommen en een overweldigende natuur.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!