jongeren zomervakantie

Jongeren vaker op vrijwilligersreis

Reizen combineren met vrijwilligerswerk? Steeds meer jongeren kiezen ervoor om tijdens hun vakantie aan vrijwilligerswerk te doen. Vooral 15- tot 17-jarigen lijken voor het idee warm te lopen.

Vakantiegevoel

Het ultieme vakantiegevoel is voor iedereen iets anders. Sommigen willen bij hun terugkeer iedereen imponeren met hun zonovergoten, cappuccino-kleurige huid, anderen hopen zo veel mogelijk boeken en/of beschonken Britse meisjes te verslinden. Er zijn ook meer en meer jongeren die voor een altruïstische invulling kiezen en op vrijwilligersvakantie gaan.

Een tiende meer reizigers

Zo worden de reizen van Bouworde vzw jaar na jaar populairder. De organisatie zet jongeren wereldwijd in als vrijwilliger op sociale, technische of ecologische projecten. Het doel is dat ze zo andere culturen ontdekken, leren werken in groep en via de confrontatie ter plaatse zich bewust worden van de ongelijkheid in de wereld en van andere maatschappelijke problemen. Vorig jaar trokken 1.035 jongeren er via de jeugdvereniging op uit. Dat is een stijging met 10% in vergelijking met 2015, een jaar waarin ook al een groei van 8% werd opgetekend tegenover 2014.

In plaats van laatstejaarsreis

De meest opmerkelijke toename doet zich voor bij de 15- tot 17-jarigen. Binnen die leeftijdscategorie wordt voor het tweede jaar op rij een toename opgetekend van meer dan 30% ten opzichte van de voorgaande jaren. “En ook voor 2017 lijkt die trend aan te houden”, zegt Erwin Van Steenvoort, bij Bouworde verantwoordelijk voor de werking voor 15-17-jarigen. “Tot nu toe zijn er al een kwart meer inschrijvingen dan op hetzelfde moment vorig jaar.” Ook steeds meer scholen vinden de weg naar de organisatie. Zij kiezen er vaker voor om de klassieke laatstejaarsreis naar Rome of Griekenland te vervangen door een vrijwilligersreis. Dikwijls zijn het de leerlingen zelf die met het idee op de proppen komen.

Vrijwilligersreizen Nederland

Ook Nederland kent verschillende reisorganisaties waarmee je vakantie en vrijwilligerswerk kunt combineren. TravelActive is een bekende organisatie. Behalve vrijwilligerswerk kan je er ook terecht als je een poosje als Au-Pair in het buitenland wilt werken of werken & reizen wilt combineren.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!