kerstreizen singles

Kerst anders dan anders: kerstmarkten in Noord-Oost Frankrijk

De Franse bestemmingen Champagne, de Ardennen, Lotharingen, de Elzas en de Vogezen, samen Grand Est genoemd, staan alweer bol van verlichte kerstmarkten en festiviteiten. Op slechts een paar uur rijden van Nederland struin je langs de leukste locaties om je huis klaar te maken voor de feestdagen. En met zoveel keuze hebben wij de meest gezellige locaties voor je op een rij gezet.

Champagne

In Epernay organiseren ze 13, 14 en 15 december een voorproefje van kerst én oud en nieuw: Habits de Lumière. Met spectaculaire lichtshows, theatervoorstellingen, buitengewoon goed eten en de beste champagnes. Tijdens deze drie festivaldagen open champagnehuizen exclusief hun deuren, zodat iedereen geniet van champandizes en champagneproeverijen. Ervaar het meest populaire lichtfestival en Champagne-event. Een tip voor alle kerstinkopers onder ons, breng een bezoek aan Reims. De kerstmarkt staat tot en met 29 december vol met sfeervolle kraampjes en de befaamde kathedraal is op spectaculaire wijze belicht.

De Ardennen

Als er een competitie was voor kerstmarkten dan viel Charleville-Mézières zeker in de prijzen. Dat is te danken aan de gezellige kerstsfeer die door alle straten voelbaar is. Tot en met 31 december vind je midden op het prachtig gedecoreerde Place Ducale talrijke kraampjes, een schaatsbaan en verlicht reuzenrad tot aan workshops, shows en regionale lekkernijen. Hier koop je de leukste cadeaus voor in de kerstsok boven de open haard. En geloof ons, er is meer dan genoeg decoratie te vinden om je huis kerstproof te maken. Van kerstballen tot houten rendieren en nog veel meer. Warm jezelf tussendoor op met een mok heerlijke chocolademelk en geniet bovenal van een dag met heel veel lichtjes en gezelligheid in de Ardense stad.

De Elzas

In de Elzas toveren verscheidene dorpen en steden zich om tot een heus kerstsprookje, om zo samen de magische kerstsferen te ervaren. Met zoveel te beleven is een dagje kerstmarkt zeker niet genoeg. Dus trek er lekker op uit voor een kerstmarktweekend in Straatsburg. Hier vind je namelijk de oudste kerstmarkt in heel Frankrijk, Christkindelsmärik. En voor alle foodies en fijnproevers is de Obernai Christmas Market een foodwalhalla. De stad ruikt deze tijd van het jaar naar specerijen en de speciale Obernai glühwein. Perfect om alle kerstinkopen te doen en de beste ingrediënten te scoren voor een feestelijke maaltijd. Wat wil je nog meer?

De Vogezen

Voor wie eens iets anders wil dan de een kerstmarkt, kan dit jaar goed terecht in de Vogezen. Bestaande uit drie glas- en kristalfabrieken verwelkomt Etoiles Terrestres je om de kerstsferen op een andere manier te beleven. Zo houden ze in het Lalique museum rond de kerstperiode een speciale kerstexpositie, leuk voor jong én oud. En het glasmuseum Meisenthal bezit al een bijzondere collectie aan glaswerken, maar speciaal voor de feestdagen worden passende glascreaties toegevoegd aan de huidige collectie. Daarbij wordt er traditiegetrouw elk jaar een nieuwe kerstbal ontworpen. Dus stiekem kun je hier ook gewoon je kerstinkopen doen.

 

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!