Kerstmarkten

Kerstmarkten trekken steeds meer bezoekers

Nederlanders brengen de laatste jaren steeds vaker een bezoek aan een kerstmarkt. Er gaan deze weken weer busladingen vol de grens over om te shoppen op een Duitse ‘Weihnachtsmarkt’ en ook in eigen land worden braderieën met verlichte kraampjes en glühweinstands naar verwachting opnieuw goed bezocht.

Volgens NBTC-NIPO zijn vooral de sfeer, warmte en gezelligheid van kerstmarkten in trek. Daarnaast lijkt het aanbod aan mogelijke activiteiten ook steeds groter te worden, zegt een woordvoerster.

Het Centre for Retail Research in Nottingham deed in oktober dit jaar een groot internationaal onderzoek in opdracht van kortingswebsite ActiePagina.nl. Daarin wordt het aantal bezoekers aan de negen grootste kerstmarkten in Nederland alleen al op 9,9 miljoen geschat.

”We verwachten de komende jaren zelfs een groei van 15 tot 20 procent in het aantal bezoekers”, zegt Maurice Buijs, oprichter van ActiePagina.nl. Volgens de Britten is Nederland op het gebied van kerstmarkten het vierde land van Europa, na Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Vooral de markten in Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Nijmegen en Valkenburg trekken veel publiek. Gemiddeld liggen de bestedingen op deze markten op zo’n 16 euro per bezoek.

Duitsland

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders die een kerstmarkt aandoet, gaat daarvoor naar Duitsland, zo blijkt weer uit de cijfers van NBTC-NIPO. Steden die dicht bij Nederland liggen als Düsseldorf, Aken, Keulen en Münster, gelden in deze tijd van het jaar als populaire bestemmingen om kerstinkopen te doen of eten en drank in te slaan.

In totaal lopen er in Duitsland dit jaar waarschijnlijk wel zo’n 270 miljoen mensen over een kerstmarkt. Sommige steden, waaronder München, beroepen zich op een kerstmarkttraditie die teruggaat tot in de middeleeuwen. De grootste Duitse markten zijn volgens het Centre for Retail Research samen goed voor een omzet van ongeveer 2,5 miljard euro.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!