Kerstvakantie blijft populair

Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De helft viert kerstvakantie in eigen land, de andere helft gaat naar het buitenland voor een vakantie. De kerstvakantie is dit jaar van 22 december 2012 tot en met 6 januari 2013.

Het aantal vakanties in eigen land blijft gelijk aan vorig jaar, maar de bestedingen staan wel onder druk. Aan de ene kant is en blijft vakantie belangrijk voor de Nederlander en blijven we eropuit gaan.

Aan de andere kant houdt de consument de hand op de knip en houdt hij aanbiedingen scherp in de gaten, aldus het NBTC. De organisatie verwacht dit jaar dan ook veel last minute boekingen.

Vakantiebungalow

Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart kiest in Nederland voor een hotelvakantie.

Zo’n 400.000 Nederlanders gaan voor een kerstvakantie naar het buitenland. Ook dat aantal is gelijk aan vorig jaar. Duitsland blijft de populairste buitenlandbestemming voor een vakantie tijdens de kerstperiode.

Een kwart van de buitenlandse vakanties wordt bij onze oosterburen doorgebracht. Op de tweede en derde plaats staan België en Oostenrijk.

De mooiste wintersportbestemmingen ontdek je op onze special.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!