1oudervakanties kerst

Kerstvakantie tips voor alleenstaande ouders

Als alleenstaande ouder de kerstvakantie in, dat kan nogal een uitdaging zijn. Zeker als je nog niet zo lang alleen bent is het echt even wennen. Wil je er deze kerst toch een topvakantie van maken? Lees dan even mee!

1oudergezin

De kerst is al niet zo’n jofele tijd voor singles, maar voor alleenstaande papa’s en mama’s nog minder. Zeker al je ergens afgelopen jaar gescheiden bent en het deze feestdagen voor het eerst in je eentje moet doen. Het voelt toch anders zonder partner en de kinderen moeten ook wennen aan de opgedeelde tijd, twee huizen en een andere kerst dan anders.

Plezier

Voorop staat dat je, ondanks deze voor jou misschien wat emotionele periode, het belangrijk is dat je de kinderen een zo’n ontspannen mogelijke kerstvakantie bezorgt. Doe niet moeilijk over de dagen dat ze niet bij jou zijn maar bij je ex, blijf positief naar ze en mocht je even een potje willen uithuilen doe dat dan bij je vrienden. Maak een begin met nieuwe kerstrituelen voor jou en de kinderen. Koop nieuwe ballen, zoek met hen de kerstboom uit, ga kerstkransjes bakken of met ze naar de film. Doe het anders dan anders. Op die manier maak je het jezelf maar ook de kinderen een stukje makkelijker.

Kerstvakantie

Als je het je financieel kunt veroorloven dan is op vakantie gaan met kerst als 1oudergezin echt een aanrader. Je wordt niet geconfronteerd met de gezelligheid van andere gezinnen die nog wel ‘compleet’ zijn. Door er even helemaal tussenuit te gaan kom je echt tot jezelf. Ook voor je kinderen is het een welkome afleiding zo’n vakantie met andere 1oudergezinnen. Ze vermaken zich opperbest met de andere kids en jij bent niet alleen maar in gezelschap van andere single ouders.

In de kerstvakantie zijn er een aantal erg leuke vakanties voor alleenstaande ouders. Kijk maar eens bij de wintervakanties van Estivant of Cirkel Vakanties Wil je dit moment aangrijpen om een bijzondere reis met je kinderen te maken? Kijk dan eens bij het aanbod van single parent reizen van Sawadee.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!