Kids activiteiten belangrijkste bij vakantie eenoudergezin

Maar liefst 63 procent van de alleenstaande ouders vindt georganiseerde activiteiten voor de kinderen het belangrijkste element van een vakantie met andere eenoudergezinnen. Daarnaast speelt de leeftijd van de overige kids in het reisgezelschap een voorname rol. De prijs van de vakantie komt pas op een derde plaats. Dit blijkt ondermeer uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel.nl dat 275 singles met kinderen vroeg naar hun vakantievoorkeuren.

Vakantiecriteria
Naast activiteiten voor de kinderen, de leeftijd van het deelnemende kroost en de prijs van de reis zijn er nog meer criteria van belang tijdens het zoek en boekproces. Zo hecht men veel waarde aan de kindvriendelijkheid op de plaats van bestemming en kijkt men kritisch naar de leeftijd van de andere ouders. Minder belangrijk vindt men de man-vrouw verdeling van het reisgezelschap. Ook aan eventuele activiteiten voor de ouders en het aantal deelnemende gezinnen hecht men nauwelijks waarde.
 
Ouders in de zon
Hoewel het aanbod van reizen voor alleenstaande ouders divers is wordt er nog maar mondjesmaat gebruik van gemaakt. Slechts 22 procent van de ondervraagden is wel eens met een eenoudervakantie mee geweest. De gedeelde ervaring van het alleenstaand ouderschap wordt bij dit type reizen overigens als een belangrijk pluspunt ervaren. De meest geliefde en gewilde vakantie in de ogen van de alleenstaande ouder is een kampeervakantie naar een zonnige bestemming. Avontuurlijke en sportief getinte reizen genieten in mindere mate de belangstelling.

Vakantiequotum
Op de vraag hoe vaak de alleenstaande ouder per jaar zijn koffers pakt blijkt een kwart van de ondervraagden eens per jaar op vakantie te gaan. Zo’n 35 procent doet dit twee keer per jaar en een overige 22 procent kan zich nog meer luxe permitteren. Zij kunnen het zich veroorloven om minimaal drie keer per jaar af te reizen naar hun favoriete vakantiebestemmingen. De resterende 18 procent laat weten zelden of nooit op vakantie te gaan.

Weekendje kids
Een korte break bezorgt velen al het ultieme vakantiegevoel. Zo’n veertig procent van de alleenstaande ouders neemt tijdens een weekendje weg de kids het liefst mee. Voor een derde is het om het even of de kinderen wel of niet meegaan. Slechts 17 procent van de alleenstaande ouders wil er het liefst zonder kinderen even tussen uit. De bestemming van een mini-break ligt bij voorkeur dicht bij huis. Zo’n 60 procent blijft het liefst in Nederland en 10 procent vindt België een prima alternatief. De overige 30 procent verkiest liever een bestemming elders in Europa.

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie
By Scott ·
29 september 2023

3 leuke bestemmingen op rijafstand voor een mooie fietsvakantie

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!