vliegen tarieven wifi

Kies een plekje aan het raampje en andere vliegtips in tijden van corona

Handschoenen aandoen, antibacteriële doekjes pakken en een mondmaskertje meenemen. Dat is wat Naomi Campbell doet als ze op een vliegtuig stapt, zo toonde ze in juli vorig jaar in video. Vandaag lijken die maatregelen niet zo overdreven. De New York Times deelde een aantal handige vliegtips voor deze coronatijden.

Houd je handen schoon en raak je gezicht niet aan

“Het afvegen van oppervlakken in een vliegtuig kan geen kwaad, zolang het geen vals gevoel van veiligheid geeft”, zegt Andrew Mehle, hoofddocent medische microbiologie en immunologie aan de Universiteit van Wisconsin. Mehle benadrukt dat het reinigen van de ruimte in een vliegtuig moet gebeuren in combinatie met het wassen van de handen en andere hygiënepraktijken.

Virale deeltjes worden verspreid in slijm of speeksel en dringen binnen via ogen, neus of mond. De meeste mensen raken hun gezicht vaker aan dan ze zich realiseren. Als je dit doet nadat je een oppervlak hebt aangeraakt waarop iemand niesde of hoestte, kan het virus worden overgedragen. Dus was je handen met zeep en water, en dat 20 seconden lang.

Kies een stoel bij het raampje

Uit een studie van de universiteit van Emory blijkt dat tijdens het griepseizoen het raampje de veiligste plek is om in een vliegtuig te zitten. Onderzoekers bestudeerden passagiers en bemanningsleden op tien vluchten van drie tot vijf uur en merkten op dat mensen die aan het raam zaten minder contact hadden met zieke personen.

“Reserveer een stoel bij het raam, probeer niet te bewegen tijdens de vlucht, blijf gehydrateerd, houd je handen weg van je gezicht en wees waakzaam over je handhygiëne”, klinkt het bij een van de hoofdonderzoekers van die studie.

Desinfecteer harde oppervlakken

Wanneer je plaatsgenomen hebt en je handen proper zijn, gebruik je best desinfecterende doekjes om de harde oppervlakken van je stoel te reinigen, zoals de hoofd- en armsteun, de gordelsluiting en het scherm. Als de stoel hard is, van leer of kunstleer, kan je die ook afvegen. Opgelet: het gebruik van doekjes op stoffen stoelen kan leiden tot de verspreiding van bacteriën in plaats van ze te doden.

Op de verpakking van desinfecterende doekjes staat meestal te lezen hoe lang een oppervlak nat moet blijven. Die tijd kan variëren van 30 seconden tot enkele minuten. Om de doekjes hun werk te laten doen, vol je best die instructies. Als er touchscreens zijn, gebruik je best een een doekje wanneer je het scherm aanraakt. Het gebruik ervan zorgt ervoor dat er een barrière is tussen het oppervlak en en je handen.

Doekjes gebruiken

Tot slot nog een tip voor in het toilet van het vliegtuig: iemand die ziek is geweest en hoest heeft misschien de deur en de kraan aangeraakt, dus gebruik doekjes en vervolgens een papier handdoek om de deur te openen en de kraan dicht te draaien, en gooi die in de prullenbak op weg naar buiten.

Bron: HLN

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!