stedentrip hotelprijzen

Kies je reisgenoot met zorg

Als single kun je er voor kiezen alleen op reis te gaan of om aansluiting te zoeken bij een groep. Omdat je als single veel vrijheid gewend bent en het hele jaar iedere dag zelf mag en kan kiezen wat je doet, is het wel belangrijk je van dat facet bewust te zijn wanneer je je aansluit bij anderen voor een groepsreis.

10 kenmerken van beste reisgenoten

De een reist liever alleen, de ander wil het liefst met een groepsreis mee. Het gezelschap waarin je reist heeft grote invloed op hoe leuk de reis zal zijn. Het reizen in groepsverband heeft zeker voordelen. Je hoeft dan niet alleen te zijn, maar je kunt je natuurlijk op zijn tijd best terugtrekken om even te genieten van je zo gewende vrijheid. Wanneer je er invloed op hebt, moet je met die mensen op reis gaan die het best bij jou passen of jou het meest aanspreken. Voor jou leuk, maar voor betreffende reisgenoten ook.

1. De talenkenner

De afstand tussen jou en de locals wordt in hoog tempo kleiner wanneer je de juiste taal spreekt. De juiste taal spreken opent deuren, brengt je op nieuwe plekken en zal je de mooiste anekdotes van locals brengen. Daarom is dit een van de beste reisgenoten die je maar kunt hebben: de talenkenner.

2. De fotograaf

Reizen met de fotograaf kan soms vermoeiend zijn, want deze mensen willen de hele dag door foto’s schieten. Zodra je thuiskomt zie je daar het voordeel van in. Dan is het namelijk onbetaalbaar dat je nog een keer terug kunt kijken naar al die geweldige momenten.

3. De smulpaap

Je beseft pas hoe fijn het is om met een foodie op reis te zijn, wanneer het zover is. Met de smulpaap op reis eindig je niet meer in een ordinair fast food restaurant, maar proef je de lekkerste lokale specialiteiten. En aangezien goed eten de reis nóg leuker kan maken, is de smulpaap de ideale reispartner.

4. De navigator

De weg naar dat ene leuke barretje waar je vier dagen geleden voorbij kwam? De snelste weg terug naar de auto of naar de uitgang? De navigator neemt je overal mee naartoe, waar je ook wilt. Iemand met een feilloos gevoel voor richting is super handig om bij je te hebben.

5. De YOLO’er

Reizen is op zoek gaan naar avontuur. Dingen doen die je normaal gesproken niet zou doen, out of your comfort zone. Met een YOLO’er op reis weet je zeker dat iedere dag onvergetelijk wordt, want je leeft immers maar één keer.

6. De socializer

Met de socializer op reis ben je nooit alleen. De socializer maakt overal ter wereld nieuwe vrienden die jou weer op bijzondere plekken brengen. Zo kom je op onvergetelijke feestjes waar je anders nooit was geweest, en voer je in een restaurant fantastische gesprekken met de mensen aan de tafel naast je.

7. De minimalist

Minimalisten hebben weinig nodig wanneer ze op reis gaan. Ze kunnen in principe met een rugtas weken de wereld rond. Wanneer jij juist het tegenovergestelde bent, is reizen met een minimalist helemaal top. Hij of zij heeft namelijk voldoende plaats over voor de dingen die jij wilt kopen tijdens de reis.

8. De cultuurliefhebber

Bij het woord cultuur krijgen veel mensen kriebels. Cultuur is suf en op reis heb je er absoluut geen behoefte aan. Tot het moment dat je op reis gaat met iemand die wel van cultuur houdt. Die persoon neemt je mee naar een kathedraal, een museum of een expositie en zal daar een onvergetelijke belevenis van maken.

9. De durfal

De durfal lijkt wel een beetje op de YOLO’er, maar hij gaat nog een stapje verder. De durfal wil adrenaline voelen, door te hiken, raften, parachutespringen en impulsieve dingen te doen. Hij is pas tevreden met een enorme adrenalineboost en neemt jou op sleeptouw. Je hebt gegarandeerd mooie verhalen wanneer je terug bent!

10. Het feestbeest

Slapen kan altijd nog, zo denkt de party animal. Deze feestneus brengt je naar rooftop party’s, illegale strandfeestjes en de beste live optredens. Met het feestbeest op reis is het nooit saai.

Kom uit je comfortzone

Je merkt het al, soms is het handig met iemand te reizen die als twee druppels water op jou lijkt qua interesses en karakter. Het maakt de reis natuurlijk onverwacht meer tot een belevenis, wanneer je buiten je comfortzone gaat. Ben je de actieve, neem iemand mee de kano in, ben jij niet zo van de musea, laat je verrassen door een expert. Het is aan jou. Maar dit voorstel is het overwegen waard.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!