vakantie zonder kinderen

Kinderloze boekingen stijgen in populariteit

Vliegvakanties met een hotel waar alleen volwassenen kunnen logeren zijn steeds meer in trek. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Bij Jetair (en VIP Selection) steeg het aantal dergelijke ‘kinderloze’ boekingen deze zomer net niet met de helft  ten opzichte van vorig jaar.

Zorgeloos

Rust en zorgeloosheid is het devies in die volwassenenresorts, zonder zwembaden vol luidruchtige kleintjes. ‘We houden van kinderen, maar gaan als het kan ook een keertje zonder op vakantie’, meent trendwatcher Herman Konings.

Jonge koppels zonder kinderen, al dan niet op huwelijksreis, en koppels met oudere kinderen kiezen volgens Jetair steeds meer voor rust, aangepaste hotelvoorzieningen en intiemere vakantiebeleving. Hotels in Kreta, de Caraïben en Turkije zijn de koploper met deze formule.

Lawaaierige kinderen

Het gaat om een trend van de laatste jaren. Kort samengevat: zonder lawaaierige kinderen in het zwembad of lawaaierige animatie, maar met ‘stijlvollere sfeer in de bars en restaurant’ of spa en wellness. Volgens de touroperator wordt die keuze niet geïnspireerd door een intolerantie voor kinderen.

Adults only

Meer dan de helft van de vliegvakanties in de twee zomermaanden wordt geboekt door gezinnen met kinderen. Bij vliegvakanties bij de twee touroperators is 6 procent van de aangeboden hotels ‘adult only’. Die hotels kan de toerist vinden in bijna de helft van alle bestemmingen, meestal in hotels met vier of vijf sterren.

Op het Europese vasteland (autovakaties) is het hotel zonder kinderen eerder uitzondering.

Bron: AD

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!