beste plek vliegtuig

KLM start eigen reisbedrijf: ‘KLM Holidays’ lonkt ook naar andere landen

De KLM stampt een eigen reisorganisatie uit de grond. Met ‘KLM Holidays’ opent de Nederlandse luchtvaartmaatschappij de aanval op pakketvakanties. Zodra het reisadvies voor toeristen is versoepeld, gaat het initiatief van start. Daartoe is de Nederlandse online afhandelaar Airtrade ingelijfd, schrijft De Telegraaf.

Pakketreizen

Pakketreizen zijn vlucht, transfer, hotel en eventueel excursies en autohuur in één. Daarin zijn reisorganisaties gespecialiseerd. Ze werken met vliegmaatschappijen als KLM en Transavia. “We willen nu zelf in de top 3 touroperators voor vliegvakanties komen, samen met onze zuster Transavia Holidays. Airtrade is aangesloten bij garantiefonds SGR, dus onze pakketreizen zijn gedekt”, bevestigt topman Harm Kreulen van KLM Nederland aan de krant.

Echte vakanties

Het is volgens Kreulen de bedoeling om KLM Holidays ook in andere landen op te starten, waaronder ons land. Er is al ervaring opgedaan met op de website koppelen van vluchten en hotels via ‘Package Deals’. Klanten kunnen zo een KLM-vlucht combineren met een hotelboeking of huurauto. KLM gaat dit nu fors uitbreiden, op Europese en verre bestemmingen, zoals de Antillen.

Volgens Kreulen zal de toeristische markt waarschijnlijk sneller opkrabbelen uit de coronacrisis dan de markt voor zakenreizen. Vandaar dat hij kansen ziet in het aanbieden van echte vakanties, zei hij enkele dagen geleden in een interview met Luchtvaartnieuws.nl.

Concurrentievervalsing

De reiswereld spreekt van concurrentievervalsing. “KLM krijgt miljarden aan staatsleningen om corona te overleven. Dat kun je niet misbruiken voor de overname van een reisbedrijf”, reageert Corendon-baas Steven van der Heijden.

Kreulen nuanceert: “zij hebben al aan het idee kunnen wennen toen wij de Package Deals introduceerden”. Die dienst wordt al sinds 2014 geregeld door Airtrade. Het bedrijf is de marktleider op het gebied van de uitgifte en verwerking van vliegtickets voor de reisbranche.

KLM heeft nu besloten om een “strategisch belang” in Airtrade te nemen, waardoor de maatschappij voor een deel eigenaar wordt.  KLM  krijgt zo meer grip op de ontwikkeling van de technologie achter onder andere de Package Deals. Hoeveel geld KLM precies investeert in Airtrade, wordt niet naar buiten gebracht. Airtrade zal zelfstandig blijven opereren, met een eigen management. Voor de andere reisorganisaties die gebruikmaken van de diensten van het bedrijf, verandert er dus niets.

Miljardenverlies

Bij KLM zijn vanwege de coronacrisis al duizenden banen geschrapt. Het Frans-Nederlandse concern Air France-KLM leed vorig jaar een verlies van dik 7 miljard euro, werd afgelopen week bekend. Topman Ben Smith sprak van de zwaarste crisis ooit voor de luchtvaartindustrie. De Nederlandse en Franse overheid hebben al miljarden euro’s aan staatssteun beschikbaar gesteld om het bedrijf te helpen, maar waarschijnlijk is er nog meer geld nodig. Daar worden nog gesprekken over gevoerd.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!