koffer inpakken verrassingsreis

Koffer inpakken: hoe doe jij het?

Lekker op vakantie, tickets liggen al klaar, paspoort en fotocamera maar nu die koffer nog inpakken! Een klusje waar wij Nederlanders vaak tot op het laatste moment mee wachten zo blijkt uit onderzoek van Britisch Airways.

Lastminute koffer inpakken

Ruim 44 procent van de ondervraagden geeft aan pas na de dag voor vertrek de koffers te pakken. Sommigen (14.3%)  nemen nog minder tijd en beginnen slechts een paar uurtjes voor vertrek aan het karwei.

Rollen of sjouwen?

De rolkoffer is vele malen populairder dan een koffer zonder wieltjes of grote reistas want maar liefst 87.8 procent gaat op reis met een koffer die voorzien is van wieltjes. Je koffer kwijtraken tijdens de reis is voor velen de grootste nachtmerrie, maar met een paar simpele tips maak je die kans een stuk kleiner.

Onmisbaar

Bij het inpakken van de koffer blijken een aantal zaken absoluut onmisbaar. Schone kleren staan met 77.6 procent bovenaan de lijst. Die mogen niet ontbreken in de koffer. Die kleding er ook weer een beetje onkreukbaar uitkrijgen na de reis lukt met deze tips!

Achterlaten en meenemen

Een bekend probleem en voor sommigen een terugkerend probleem: de koffer is te zwaar. Het is of bijbetalen voor die extra kilo’s of spullen achterlaten. In het laatste geval kiest zo’n 53 procent voor het achterlaten van boeken op het vliegveld. Deze zijn over het algemeen makkelijk te vervangen en we zijn hier het minst aan gehecht. Nieuwe kleding die we gekocht hebben op de vakantiebestemming, daar nemen we moeilijker afscheid van. Daar laten we graag wat extra ruimte vrij voor in onze koffer. 30 procent van de ondervraagden houdt hier al rekening tijdens het inpakken.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!