koffer inpakken verrassingsreis

Koffer inpakken: hoe doe jij het?

Lekker op vakantie, tickets liggen al klaar, paspoort en fotocamera maar nu die koffer nog inpakken! Een klusje waar wij Nederlanders vaak tot op het laatste moment mee wachten zo blijkt uit onderzoek van Britisch Airways.

Lastminute koffer inpakken

Ruim 44 procent van de ondervraagden geeft aan pas na de dag voor vertrek de koffers te pakken. Sommigen (14.3%)  nemen nog minder tijd en beginnen slechts een paar uurtjes voor vertrek aan het karwei.

Rollen of sjouwen?

De rolkoffer is vele malen populairder dan een koffer zonder wieltjes of grote reistas want maar liefst 87.8 procent gaat op reis met een koffer die voorzien is van wieltjes. Je koffer kwijtraken tijdens de reis is voor velen de grootste nachtmerrie, maar met een paar simpele tips maak je die kans een stuk kleiner.

Onmisbaar

Bij het inpakken van de koffer blijken een aantal zaken absoluut onmisbaar. Schone kleren staan met 77.6 procent bovenaan de lijst. Die mogen niet ontbreken in de koffer. Die kleding er ook weer een beetje onkreukbaar uitkrijgen na de reis lukt met deze tips!

Achterlaten en meenemen

Een bekend probleem en voor sommigen een terugkerend probleem: de koffer is te zwaar. Het is of bijbetalen voor die extra kilo’s of spullen achterlaten. In het laatste geval kiest zo’n 53 procent voor het achterlaten van boeken op het vliegveld. Deze zijn over het algemeen makkelijk te vervangen en we zijn hier het minst aan gehecht. Nieuwe kleding die we gekocht hebben op de vakantiebestemming, daar nemen we moeilijker afscheid van. Daar laten we graag wat extra ruimte vrij voor in onze koffer. 30 procent van de ondervraagden houdt hier al rekening tijdens het inpakken.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!