Koningsdag buitenland

Koningsdag in het buitenland: waar moet je zijn?

We geven het grif toe, het is een beetje aan de late kant zo op de dag zelf .. maar je kunt het ook van de andere kant bekijken. Vanaf nu heb je een heel jaar de tijd om je voor te bereiden op Koningsdag in het buitenland!

Hollands feestje

Koningsdag is verreweg het meest typische Hollandse feest dat Nederland kent. Grote steden én kleine dorpen kleuren oranje en iedereen maakt er feestelijke dag van. Maar wat doen Nederlanders die in het buitenland verblijven tijdens Koningsdag? HAPPYCAR deed onderzoek naar Nederlandse koningsdagvieringen in het buitenland.

Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn doet het erg goed onder feestvierders. De Nederlandse ambassade stimuleert, in samenwerking met andere Nederlandse verenigingen, dit goed door een Oranjefeest te organiseren in het Park Plaza Wallstreet.

Londen

Londen doet het ook goed. In de Britse hoofdstad worden twee evenementen georganiseerd. Zo is er op Koningsnacht een Oranjefeest met alleen maar Nederlandse muziek. In de wijk Zoho kunnen Nederlanders terecht bij De Dutch Hems voor bitterballen en Hollandse gezelligheid.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten blijven niet achterlopen op Koningsdag. Op 29 april kunnen Nederlanders bijvoorbeeld terecht in de New Yorkse rooftop bar Studio 450, waar een exclusief feest wordt gehouden. Ook in Washington en San Francisco staan de Oranjeverenigingen op scherp. Samen met de Nederlandse ambassade organiseren zij verschillende festiviteiten.

Australië

Zelfs aan de andere kant van de wereld wordt Koningsdag gevierd. In Sydney bijvoorbeeld, waar een Koningsdag afterparty wordt gegeven met Nederlandse hapjes en drankjes. In Brisbane worden verschillende Hollandse activiteiten georganiseerd, zoals sjoelen, wat onder het genot van een oliebol of zoute haring gedaan kan worden.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!