amsterdam

Koninklijke wandeling

Dit jaar is het feest in Amsterdam. De grachten bestaan 400 jaar, het Rijksmuseum is net geopend en als klap op de vuurpijl wordt op 30 april de inhuldiging van koning Willem-Alexander gevierd.

De Oranje-wandeling

Voor Amsterdam Marketing aanleiding om een bijzondere wandeling uit te geven; de ’Oranje-wandeling’. Een tour door de hoofdstad met een koninklijk tintje.

De eerste Oranje die in onze hoofdstad logeerde was prins Willem van Oranje. Hij nam in 1581 zijn intrek in het Prinsenhof, tegenwoordig Hotel The Grand.

De wandeling gaat langs verschillende bezienswaardige gebouwen zoals The Grand, het Koninklijk Paleis op de Dam, de Engelse Kerk (met een geelkoperen lessenaar die koning Willem III de kerk schonk) en het standbeeld voor koningin Wilhelmina.

Incognito

Je komt ook langs Café Hoppe, een plek waar toen nog onze prinses Beatrix samen met majoor Bosshardt kwam. Ze dacht onherkenbaar te zijn met bril en pruik, maar een fotograaf van De Telegraaf ontdekte haar. Ook de Westerkerk, waar Beatrix trouwde met prins Claus, komt aan bod.

Oranjeschatten

In het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum zijn ook veel ’Oranjeschatten’ te bewonderen. Zo is in het Rijksmuseum onder andere de inhuldigingszetel te zien van koning Willem III en koningin Wilhelmina.

Boekje met wandeling

Het boekje van de Nederlandstalige Oranje-wandeling is verkrijgbaar bij de VVV-vestigingen van Amsterdam Marketing op het Stationsplein en het Leidseplein.

Kijk voor meer informatie op www.iamsterdam.nl.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!