tips krakau

Krakau opnieuw beste stedentrip van Europa

Krakau is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot beste stedentripbestemming van Europa. De Poolse stad wint de jaarlijkse consumentenprijs met waarderingscijfer 8,9. De waardering is zelfs nog ietsje hoger dan het voorgaande jaar. Toen werd Krakau beoordeeld met een 8,8.

Cultuur, uitgaan & omgeving

De prijs wordt uitgereikt op basis van beoordelingen van reizigers naar stedentrips op Zoover.nl. Er is hierbij gekeken naar de gemiddelde waardering van alle Europese stedentrip bestemmingen, de cultuur, het uitgaansleven, de omgeving en de sfeer. Er zijn ruim 200.000 consumentenbeoordelingen uit 2015 meegenomen.

Krakau & toerisme

Tijdens het onverwachte bezoek op het Pools verkeersbureau is adjunct directeur – Andrzej W. Pawluszek verrast: ‘Het is geweldig dat Nederlandse vakantiegangers ons al 3 jaar op rij zo goed waarderen. We zijn heel blij met deze consumentenprijs voor best gewaardeerde stedentrip van Europa. Krakau investeert de laatste jaren flink in toerisme en met succes”.

Reviews van bezoekers zijn vol lof. Jeanette schrijft, “De stad Krakau is een historisch toppertje. Zeker als je je een beetje verdiept in de geschiedenis. De monumenten, de eeuwenoude keien, het is teveel om in een paar dagen te bekijken. Rondzwerven over kleine marktjes, stiekem kijken achter poortjes hoort er bij. Absoluut een stad om terug te keren.”

Top 10 beste stedentrips voor 2016

Met een gemiddelde waardering van een 8,8 behaalt de romantische stad Wenen een tweede positie in de lijst, gevolgd door het Spaanse Sevilla met een 8,78.

Top 10 best gewaardeerde Europese stedentrips

Krakau Polen

Wenen Oostenrijk

Sevilla Spain

PraagTsjechië

Rome Italië

Venetië Italië

Brugge België

Barcelona Spanje

London Engeland

Paris Frankrijk

Welke van bovenstaande steden is jouw favoriet?

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!