valle dei templi

La Dolce Vita: koop een huis op Sicilië voor 1 euro

Heb je genoeg van de kou en de regen? Dan kun je nu wel heel goedkoop emigreren naar een zonnig oord. In het Siciliaanse stadje Sambuca is een huis nog goedkoper dan een kopje espresso. Voor 1 euro ben je al de trotse eigenaar van een bouwval.

Investering

Er zijn al vaker huizen in Italië en Spanje zo goedkoop aangeboden, maar niet eerder was het aanbod zo serieus als nu. Alle te koop staande huizen zijn van de gemeente en die belooft dat de woningen snel en dus zonder bureaucratische rompslomp verkocht worden. Daar staat wel iets tegenover: de koper is verplicht om het huis binnen drie jaar op te knappen voor minimaal 15.000 euro. Ook dient hij een borg van 5.000 euro te betalen. Na de renovatie krijgt de eigenaar dat geld weer terug.

Aards paradijs

“Kopers zullen zeker niet teleurgesteld zijn”, aldus burgemeester Giuseppe Cacioppo. “Dit stukje vruchtbaar land wordt ook wel het aards paradijs genoemd. We bevinden ons in een natuurgebied bezaaid met historisch erfgoed. Prachtige stranden en heuvels omringen ons. Het is hier stil en vredig. Kortom, het is een heerlijk oord om de stress te ontvluchten en helemaal tot rust te komen.”

Sambuca

Het stadje is inderdaad prachtig gelegen op een heuvel en vlakbij het strand. Ook is het geen vervallen gehuchtje, zoals bij dit soort aanbiedingen nog weleens het geval is, maar wonen er nog bijna 6.500 mensen. “We doen deze actie om te voorkomen dat het mooie Sambuca in verval raakt en buitenlandse kopers kunnen ons daarbij helpen,” zegt Cacioppo.

Contact info: case1euro@comune.sambucadisicilia.ag.it

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantiefoto
By Margret ·
30 augustus 2021

Zonder foto's is een vakantie niet compleet voor Nederlanders

Twee derde van de Nederlanders kan niet zonder foto’s als aandenken aan de vakantie en vindt het belangrijk om vakantiefoto's te maken. Foto's houden het gevoel aan die vakantie levend.
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!