Vaccinatie reizen

Lang niet iedereen laat zich inenten voor een verre vakantie

Dat vaccinnaties belangrijk zijn wanneer je afreist naar een ver oord, is bij velen bekend. Toch blijkt slechts 63,5% van de vakantiegangers zich vooraf te verdiepen in welke inentingen er nodig zijn. Weet jij voor welke landen je je moet laten inenten?

Inenten

Uit de online Vaccinatie Enquête van dé VakantieDiscounter komt naar voren dat meer dan de helft van de respondenten zich niet laat inenten voor landen als Turkije, terwijl dat wel geadviseerd wordt. Dertien procent van de vakantiegangers geeft aan zich niet te verdiepen in vaccinaties, omdat ze prima zonder kunnen.

Niet nodig?

De rest van de reizigers zegt dat ze zich niet verdiepen in vaccinaties, omdat ze denken dat deze niet nodig zijn voor de vakantiebestemming. Turkije is hier een belangrijk voorbeeld van: 51,3% van de ondervraagden laat zich niet inenten voor een reis naar Turkije, terwijl dit wel het advies is. En dat percentage is nog hoger bij landen als Bulgarije, Kroatië, Macedonië en Slovenië.

GGD & Huisarts

Van degenen die zich wel laten inenten, leest zestig procent zich hierover in op internet. Achttien procent gebruikt het reisbureau waarbij geboekt is. De meest populaire plekken om je te laten inenten zijn nog altijd de GGD (39,6%) en de huisarts (33,7%). Opvallend is dat zestien procent van de ingeënte reizigers, niet weet waarvoor ze worden ingeënt.

Benieuwd welke inentingen jij nodig hebt voor je volgende reis? Op Vaccinaties op Reis vind je precies welke inentingen je nodig hebt per land, hoe lang je deze van tevoren moet aanvragen en of de kosten hiervoor worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!