Vaccinatie reizen

Lang niet iedereen laat zich inenten voor een verre vakantie

Dat vaccinnaties belangrijk zijn wanneer je afreist naar een ver oord, is bij velen bekend. Toch blijkt slechts 63,5% van de vakantiegangers zich vooraf te verdiepen in welke inentingen er nodig zijn. Weet jij voor welke landen je je moet laten inenten?

Inenten

Uit de online Vaccinatie Enquête van dé VakantieDiscounter komt naar voren dat meer dan de helft van de respondenten zich niet laat inenten voor landen als Turkije, terwijl dat wel geadviseerd wordt. Dertien procent van de vakantiegangers geeft aan zich niet te verdiepen in vaccinaties, omdat ze prima zonder kunnen.

Niet nodig?

De rest van de reizigers zegt dat ze zich niet verdiepen in vaccinaties, omdat ze denken dat deze niet nodig zijn voor de vakantiebestemming. Turkije is hier een belangrijk voorbeeld van: 51,3% van de ondervraagden laat zich niet inenten voor een reis naar Turkije, terwijl dit wel het advies is. En dat percentage is nog hoger bij landen als Bulgarije, Kroatië, Macedonië en Slovenië.

GGD & Huisarts

Van degenen die zich wel laten inenten, leest zestig procent zich hierover in op internet. Achttien procent gebruikt het reisbureau waarbij geboekt is. De meest populaire plekken om je te laten inenten zijn nog altijd de GGD (39,6%) en de huisarts (33,7%). Opvallend is dat zestien procent van de ingeënte reizigers, niet weet waarvoor ze worden ingeënt.

Benieuwd welke inentingen jij nodig hebt voor je volgende reis? Op Vaccinaties op Reis vind je precies welke inentingen je nodig hebt per land, hoe lang je deze van tevoren moet aanvragen en of de kosten hiervoor worden vergoed door je zorgverzekeraar.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!