Last van een herfstdip? Ga er tussen uit!

Voor wie last heeft van een herfstdip, is er slecht en goed nieuws. Donderdag 23 september 05.09 uur is het astronomisch begin van de herfst, op diezelfde dag start D-reizen met een spectaculaire actieperiode. Vermijd dit jaar de herfstdip door de zon op te zoeken!

Het is wetenschappelijk vastgesteld dat veel mensen last hebben van een herfstdip, maar liefst 30% van de Nederlandse bevolking kampt hiermee. Niet alleen is er minder zon, maar ook de regen, de vallende bladeren en het langzaam verkleuren van de natuur van vrolijk en fris naar bruin en grijs, laat bij veel mensen de melancholie toeslaan. Uit onderzoek is gebleken dat een mens twee uur zonlicht per dag nodig heeft. Dit kan al enigszins gecompenseerd worden door tussen de middag een wandeling te maken na de lunch. Een andere mogelijkheid is om de zon op te zoeken door een korte vakantie in te plannen. Vermijd de treinvertragingen en lange files en neem het vliegtuig naar een meer zonnige bestemming.

Tips tegen de herfstdip

–          Zoek de rust op, ga bijvoorbeeld er even tussen uit

–          Zoek vrolijke kleuren op, dat kan door naar een warm land te gaan

–          Ga shoppen, bijvoorbeeld in een wereldstad als New York of Milaan

–          Ga lekker uit eten, goed, lekker en voedzaam eten geeft een goed gevoel en  meer energie. In bijvoorbeeld Griekenland of Turkije is het eten heerlijk

–          Een bezoekje aan de zonnebank kan helpen, een vakantie naar een zonnig land nog meer.

–          Kijk voor meer inspiratie op www.d-reizen.nl.

Herfstfeitjes

Volgens onze kalender is de herfst al op 21 september van start gegaan, het astronomisch begin van de herfst is 23 september. De herfst begint echt wanneer de zon door het herfstpunt gaat en precies boven de evenaar staat en dag en nacht daardoor vrijwel even lang duren. Om praktische redenen begint de herfst op het noordelijk halfrond op 1 september en op het zuidelijk halfrond op 1 maart. De SocietasMeteorologicaPalatina uit 1780 stelde die afspraak vast. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!