Latijns-Amerikanen zijn het meest blij

Wanneer je nog een vakantie bestemming zoekt en vooral blije mensen om je heen wilt zien, is Latijns-Amerika het antwoord. ’s Werelds blijste mensen leven daar, blijkt uit een peiling onder bijna 150 duizend respondenten.

Van de tien landen waar de mensen het leven het zonnigst inzien liggen er zeven in Latijns-Amerika.

Veel van deze zeven landen scoren matig op traditionele terreinen van welbevinden, zoals Guatemala, een land geteisterd door tientallen jaren burgeroorlog gevolgd door golven van misdaad en een van de hoogste moordcijfers ter wereld.

Guatemala staat maar één plaatsje hoger dan Irak op de Human Development Index van de Verenigde Naties, een rangschikking op basis van levensverwachting, onderwijs en inkomen. Maar wat positieve gevoelens betreft staat het zevende.

Glimlachen

“In Guatemala heerst een cultuur van vriendelijke mensen die altijd glimlachen”, zegt Luz Castillo, een 30-jarige surfinstructeur. “Ondanks alle problemen waar wij mij kampen, worden wij omgeven door natuurschoon dat ons alles doet vergeten.”

Vorig jaar werd in 148 landen aan duizend mensen gevraagd of zij zich de vorige dag goed uitgerust voelden, met respect behandeld, veel hadden gelachen of geglimlacht, iets interessants hadden geleerd of gedaan en of zij blij terugdachten aan de vorige dag.

In Panama en Paraguay zei 85 procent van de ondervraagden ja op alle vijf de vragen, waarmee die twee landen bovenaan de lijst eindigden, op de voet gevolgd door El Salvador, Venezuela, Trinidad en Tobago, Thailand, Guatemala, de Filipijnen, Ecuador en Costa Rica.

Nederland

De eerste twee westerse landen aan deze kant van de lijst zijn Canada op plaats elf en Nederland op plaats veertien, allebei met ongeveer tachtig procent.

Het minste aantal mensen met positieve gevoelens is te vinden in Singapore, de rijke en altijd tot in de puntjes verzorgde stadstaat die tot een van de hoogst ontwikkelde in de wereld wordt gerekend. Ook andere rijke landen staan opvallend laag; zo scoren Frankrijk en Duitsland even hoog als Somaliland in Afrika.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!