Latijns-Amerikanen zijn het meest blij

Wanneer je nog een vakantie bestemming zoekt en vooral blije mensen om je heen wilt zien, is Latijns-Amerika het antwoord. ’s Werelds blijste mensen leven daar, blijkt uit een peiling onder bijna 150 duizend respondenten.

Van de tien landen waar de mensen het leven het zonnigst inzien liggen er zeven in Latijns-Amerika.

Veel van deze zeven landen scoren matig op traditionele terreinen van welbevinden, zoals Guatemala, een land geteisterd door tientallen jaren burgeroorlog gevolgd door golven van misdaad en een van de hoogste moordcijfers ter wereld.

Guatemala staat maar één plaatsje hoger dan Irak op de Human Development Index van de Verenigde Naties, een rangschikking op basis van levensverwachting, onderwijs en inkomen. Maar wat positieve gevoelens betreft staat het zevende.

Glimlachen

“In Guatemala heerst een cultuur van vriendelijke mensen die altijd glimlachen”, zegt Luz Castillo, een 30-jarige surfinstructeur. “Ondanks alle problemen waar wij mij kampen, worden wij omgeven door natuurschoon dat ons alles doet vergeten.”

Vorig jaar werd in 148 landen aan duizend mensen gevraagd of zij zich de vorige dag goed uitgerust voelden, met respect behandeld, veel hadden gelachen of geglimlacht, iets interessants hadden geleerd of gedaan en of zij blij terugdachten aan de vorige dag.

In Panama en Paraguay zei 85 procent van de ondervraagden ja op alle vijf de vragen, waarmee die twee landen bovenaan de lijst eindigden, op de voet gevolgd door El Salvador, Venezuela, Trinidad en Tobago, Thailand, Guatemala, de Filipijnen, Ecuador en Costa Rica.

Nederland

De eerste twee westerse landen aan deze kant van de lijst zijn Canada op plaats elf en Nederland op plaats veertien, allebei met ongeveer tachtig procent.

Het minste aantal mensen met positieve gevoelens is te vinden in Singapore, de rijke en altijd tot in de puntjes verzorgde stadstaat die tot een van de hoogst ontwikkelde in de wereld wordt gerekend. Ook andere rijke landen staan opvallend laag; zo scoren Frankrijk en Duitsland even hoog als Somaliland in Afrika.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!