lezen op vakantie

Leesgedrag zomervakantie: twee boeken in de koffer

Nederlanders nemen gemiddeld twee boeken mee wanneer ze op vakantie gaan. Meestal gaat het om een roman of een thriller. Dat blijkt uit onderzoek van bol.com naar het leesgedrag van Nederlanders tijdens de zomervakantie.

Vakantie is hét leemoment

Ruim 80 procent van de ondervraagden geeft aan dat de vakantie hét moment is om te lezen. Ze besteden daar gemiddeld zo’n 1 á 2 uur per dag aan. Uit het onderzoek blijkt dat 11 procent aangeeft thuis niet aan lezen toe te komen. De vakantie wordt daarom gebruikt om dit wel te doen. Voor 8 op de 10 is lezen een vorm van ontspanning.

Vrouwen lezen meer

Vrouwen nemen vaker boeken mee op vakantie dan mannen, 88 procent van de vrouwen doet dit, tegenover 78 procent van de mannen. Ruim een derde van de ondervraagden (37 procent) neemt niet alleen papieren boeken mee, maar ook een ebook. Bij 17 procent gaat er inmiddels alleen een ebook mee.

Populaire boeken

De populairste genres zijn romans (30 procent), thrillers (24 procent) en detectives (13 procent). Bol.com verwacht dat Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk en Lieve mama van Esther Verhoef vaak in de koffers mee zullen gaan. Ook Grey van E.L. James en Topshow van Michiel van Egmond scoren waarschijnlijk goed deze zomer.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
aantrekkelijk op vakantie
By Monique ·
3 september 2021

Single emigreert voor vakantieliefde

Maar liefst 70 procent van alle singles zou naar het buitenland emigreren voor een vakantieliefde die wel eens de ware zou kunnen zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van online reismagazine Single2Travel dat 350 singles ondervroeg over vakantieliefdes.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!