solo op vakantie

Lekker solo de wereld ontdekken: hier ben je op je plek!

Helemaal alleen op vakantie en nieuwe plekken ontdekken, oftewel: een solo-reis. Of je nu een weekend naar Parijs gaat of twee maanden wil backpacken in Australië; het blijft een uitdaging. Voor iedereen die het aandurft, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Persoonlijk

Voor de een klinkt het als een grote nachtmerrie, voor de ander als muziek in de oren. Ga bij jezelf na of het wel echt iets voor jou is. Wil je liever met vrienden of familie op vakantie? Waarom zou je het jezelf dan aandoen om een solo-reis te maken? Natuurlijk is het af en toe goed om letterlijk en figuurlijk een grens over te gaan en jezelf uit te dagen. Maar dat kan ook op andere manieren. Zie jij het wel zitten? Ga er dan vooral voor!

Bestemming

Ja, je kunt inderdaad overal naartoe op je me, myself and I-trip. Maar wist je dat er een aantal steden extra leuk zijn om in je uppie te bezoeken? Zo is Londen erg populair onder de alleenreizigers. Er is genoeg te doen en je kunt je makkelijk verstaanbaar maken. Volgens de reisgids Lonely Planet zijn Wenen, Japan, Singapore en IJsland ook erg leuk om solo te ontdekken.

Plannen

Bekijk vooral wat er te doen is op de plaats van bestemming. Zo kom je niet voor veel verassingen te staan en weet je zeker dat je je geen moment verveelt. Maar plan niet te veel. Een solo-reis is juist zo fijn omdat je precies kunt doen waar je op dat moment zin in hebt. Door je trip van tevoren helemaal vol te plannen, verlies je die vrijheid.

Hostel

Een hotel, met warme witte dekens en een mooie televisie, klinkt goed. Maar wat dacht je van een hostel? Zeker tijdens je solo-trip is dit perfect. Je leert er mensen kennen, waaronder andere soloreizigers. Samen kunnen jullie excursies boeken, eten of feesten. Tip voor als je toch uiteten wil in je eentje: neem een boek mee, dan weet je zeker dat je je geen moment verveelt.

Bron: Glamour

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

man inpakken vakantie
By Margret ·
27 juli 2021

Reizende man mag meer onderbroeken inpakken

Dat vrouwen teveel kleren meenemen op vakantie en te veel ballast, dat is ondertussen wel bekend. Dat mannen foute kleding meenemen dat lezen we ook met regelmaat. Maar dat mannen te weinig onderbroeken inpakken, dat vind ik toch een openbaring.
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!