herfstvakantie eenouder

Lekkere herfstvakantie tips voor eenoudergezinnen

We kunnen er niet meer omheen: de herfst is echt in aantocht. Hoewel het officieel nog een paar dagen duurt is het qua weer al echt onstuimig. Hoogste tijd om plannen te maken voor een gezellige herfstvakantie met je kinderen!

Eenoudergezin in de herfstvakantie

Als eenoudergezin deel je waarschijnlijk het ouderschap met je ex. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de ‘gewone weken’ van het jaar. Ook de schoolvakanties worden doorgaans verdeeld. Zijn de kinderen dit jaar in de herfstvakantie bij jou? Dan is het leuk om nu alvast plannen te maken voor een gezellige vakantieweek!

Herfstvakantie in eigen land

De herfstvakantie is een prima week om in eigen land door te brengen en dat hoeft lang niet altijd veel geld te kosten. Maak een lange boswandeling met de kids waarbij je eikels, kastanjes en dennenappels raapt, mooi gekleurde bladeren erbij en je hebt de perfecte ingrediënten voor een middagje knutselen aan tafel. Dagje naar het strand en schelpen zoeken om daarna een warme chocomelk te drinken is natuurlijk ook heerlijk!

Met vrienden & kids op vakantie

Maar ook een dagje naar een overdekt zwemparadijs of een gave film bezoeken, naar het pannenkoekenhuis of samen met je kroost aan de slag met cakes, muffins of wafels zijn heerlijke herfstbezigheden.  Alles combineren kan natuurlijk ook door met een stel vrienden of vriendinnen die  in de herfstvakantie een of meer  bungalows te huren in een vakantiepark. Samen in 1 groot huis of liever je eigen plekje maar wel naast elkaar? Veel gezelliger dan alleen! Wanneer de kids samen zwemmen en spelen, pakken jullie lekker een wijntje om te relaxen!Vakantieparken hebben ook vaak lastminutes voor de herfstvakantie, dus doe je er je voordeel mee.

Op reis met de kids

Wil je écht op reis met je kinderen in de herfstvakantie, lekker de zomer verlengen door een weekje zon te pakken? Zalig! Met een beetje extra vitamine D komen jullie naderende winter vast en zeker lekker door. Zonnige lasminutes rondom de herfst zijn er vast te vinden, maar wil je zelf ook écht vakantie? Boek dan een zonvakantie met andere eenoudergezinnen. Dan kom je ook echt tot rust, geniet je van de zon en nieuwe mensen plus de kinderen hebben de tijd van hun leven.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
single reizen
By Monique ·
20 september 2021

Single reizen: van zonvakantie tot wintersport

Zoek je nog een leuke groepsreis met singles? Tegenwoordig heb je als single een ruime keus op reisgebied. Single reizen heb je in alle soorten en maten, naar bestemmingen over heel de wereld en voor alle leeftijdscategorieën.
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!