Frankrijk wintersport

Liefdesverklaring aan de wintersport

Januari saai? Helemaal niet! Nu alle feestdagen achter de rug zijn is het namelijk tijd voor wintersport. Het belooft een goed sneeuwseizoen te worden, dus haal je ski’s of snowboard alvast van zolder. Wie wil er nou naar de zon, als je ook naar de prachtige witte bergtoppen kan? Of je nou een beginner bent of een doorgewinterde wintersporter, in Frankrijk zit je altijd goed.

Jawel, het land van de wijn, croissants en stokbroden is uitstekend voor wintersport. Mocht je nog niet overtuigd zijn, of heb je een vriend/vriendin/familielid dat overtuigd moet worden, stuur hen dan vooral even dit artikel door. Onze liefdesverklaring aan wintersport (en dan vooral in Frankrijk)!

1# De uitzichten. Wat is er nou mooier dan wakker worden bij een sneeuwwitte Mont Blanc? Er zijn zelfs speciale fotospots waar je de mooiste Instagramshots kunt nemen. Like!

2# Sneeuw, sneeuw, sneeuw. Sneeuwbalgevechten, sneeuwpoppen bouwen, dat krakende geluid van sneeuw onder je voeten en het magische effect dat sneeuw in het algemeen heeft. Wat moet je met zand als je ook de keus voor sneeuw hebt? In Frankrijk liggen alle skigebieden zo hoog dat je de ultieme sneeuwzekerheid hebt, dus daar zit je sowieso goed.

3# Zomervakantie heeft geen après-ski! En dat is een Frans woord, dus dan weet je dat je voor de ultieme ontspanning goed zit in de Franse bergen. Na een dag op de pistes kun je heerlijk ontspannen, feesten en eten in de vele restaurants en cafés met gelijkgestemde zielen. Geen Duitse schlagers, maar DJ’s in outdoorclubs. Iedereen is relaxed en blij, want iedereen houdt net zo van sneeuw als jij!

4# Weg met de kilo’s! Skiën en snowboarden is enorm goed voor je lichaam. En omdat je de hele dag actief bezig bent, kun je zonder schaamte of schuldgevoel lekker genieten van die tartiflette en vin chaud. Dat is toch wel anders dan een hele dag luieren op het strand.

5 Wintersport is ideaal voor families. Of je nou schaamteloos met je ouders meegaat op vakantie of juist gaat voor een familievakantie met je eigen gezin, wintersport is ideaal. Juist omdat je zo actief bezig bent steeds is er geen verveling en zit je niet op elkaars lip. Voor gezinnen is er in Frankrijk het Famille Plus label, wat betekent dat accommodaties, activiteiten, skischolen en VVV’s speciaal uitgerust zijn voor families. Hier kun je dus ideaal terecht met kleine kinderen, die worden vermaakt en er zijn talloze themapistes waar het kroost spelenderwijs kan leren skiën. Op wintersport met andere eenoudergezinnen? Dat kan hier!

Ben jij net zo verliefd op wintersport als wij? Klik dan hier en laat de sneeuwvoorpret beginnen.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!