Limburg nachtje weg

Limburg populairste provincie voor hotelovernachting

Limburg is onder Nederlanders de populairste provincie om een hotelovernachting te boeken. Dat blijkt uit een onderzoek van hotelketen Logis.

Nachtje tussenuit

In totaal werden 608 Nederlanders gevraagd naar hun favoriete provincie om er een nachtje tussenuit te gaan. 46 procent gaf aan het liefst naar Limburg te gaan, met de voorkeur voor een hotel in het centrum van een stad of dorp.

Favoriete provincie

Opvallend is dat vrouwen en mannen alleen hun favoriete provincie delen, daarna loopt het uiteen. Zo is na Limburg de provincie Zeeland erg populair onder vrouwen. De mannen gaan juist het liefste naar Noord-Brabant en Noord-Holland, twee van de minst populaire onder vrouwen.

Dagbesteding

Ook de dagbesteding tijdens zo’n uitje is verschillend onder mannen en vrouwen. Van de vrouwen gaat 80 procent graag naar een stad of dorp, terwijl 66 procent van de mannen dit het liefste doet. Wel ondernemen ze beiden graag culturele activiteiten.

Bron: Nu

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!