Londen de beste taxi’s ter wereld

Londen is voor het vijfde achtereenvolgende jaar verkozen tot de stad met de beste taxi’s ter wereld. Dit blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi onderzoek van boekingssite Hotels.com. Londen krijgt 11% van de stemmen. New York (6.4%) en Tokio (5.6%) completeren de top drie. Volgens internationale reizigers presteren de taxi’s in Amsterdam in bepaalde opzichten ver onder de maat.

De beste taxisteden ter wereld

1. Londen (11%)

2. New York (6.4%)

3. Tokio (5.6%)

4. Shanghai (4.8%)

5. Bangkok (4.3%)

Reizigers beoordeelden de taxidiensten wereldwijd op basis van zeven kenmerken. De Londense black cab voert de ranglijst aan in vijf van de zeven categorieën: vriendelijkheid, netheid, veiligheid, omgevingskennis en rijgedrag. Op beschikbaarheid scoorde New York het hoogst, Bangkok kwam als beste naar voren in de categorie prijs.

Amsterdam

Over de taxi’s in Amsterdam zijn reizigers minder tevreden. Als het gaat om beschikbaarheid, prijs en omgevingskennis van de chauffeurs behoort Amsterdam tot de minst gewaardeerde steden. Wereldwijd behaalt Amsterdam toch nog een veertiende positie, doordat de criteria netheid en veiligheid aanzienlijk beter worden beoordeeld.

Opmerkelijke gewoonten

Meer dan de helft (56%) viel ooit in slaap in een taxi, terwijl bijna een vijfde (19%) de rit aangrijpt om kapsel en make-up bij te werken. Ruim een kwart (26%) zegt ooit te hebben gezoend op de achterbank van een taxi.

Het onderzoek brengt tevens aan het licht welke items er zoal in taxi’s worden achtergelaten, waarbij ondergoed, een trouwring, een schildpad en een verse vis tot de meest opvallende zaken behoren.  

Verdere bevindingen

– 15% van de ondervraagden geeft nooit fooi aan taxichauffeurs, terwijl 39% de ritprijs afrondt op hele getallen.

– Reizigers vinden veiligheid het belangrijkste aspect van een taxirit, gevolgd door omgevingskennis van de chauffeur en de prijs van de rit.

– Australische reizigers besteden jaarlijks het meest aan taxi’s. Italianen het minst.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

3 tips voor je singlereis
By Scott ·
25 januari 2023

3 tips voor je singlereis

Single vakantie naar Toscane? 4 tips
By Scott ·
3 februari 2023

Single vakantie naar Toscane? 4 tips

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!