Londen de beste taxi’s ter wereld

Londen is voor het vijfde achtereenvolgende jaar verkozen tot de stad met de beste taxi’s ter wereld. Dit blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi onderzoek van boekingssite Hotels.com. Londen krijgt 11% van de stemmen. New York (6.4%) en Tokio (5.6%) completeren de top drie. Volgens internationale reizigers presteren de taxi’s in Amsterdam in bepaalde opzichten ver onder de maat.

De beste taxisteden ter wereld

1. Londen (11%)

2. New York (6.4%)

3. Tokio (5.6%)

4. Shanghai (4.8%)

5. Bangkok (4.3%)

Reizigers beoordeelden de taxidiensten wereldwijd op basis van zeven kenmerken. De Londense black cab voert de ranglijst aan in vijf van de zeven categorieën: vriendelijkheid, netheid, veiligheid, omgevingskennis en rijgedrag. Op beschikbaarheid scoorde New York het hoogst, Bangkok kwam als beste naar voren in de categorie prijs.

Amsterdam

Over de taxi’s in Amsterdam zijn reizigers minder tevreden. Als het gaat om beschikbaarheid, prijs en omgevingskennis van de chauffeurs behoort Amsterdam tot de minst gewaardeerde steden. Wereldwijd behaalt Amsterdam toch nog een veertiende positie, doordat de criteria netheid en veiligheid aanzienlijk beter worden beoordeeld.

Opmerkelijke gewoonten

Meer dan de helft (56%) viel ooit in slaap in een taxi, terwijl bijna een vijfde (19%) de rit aangrijpt om kapsel en make-up bij te werken. Ruim een kwart (26%) zegt ooit te hebben gezoend op de achterbank van een taxi.

Het onderzoek brengt tevens aan het licht welke items er zoal in taxi’s worden achtergelaten, waarbij ondergoed, een trouwring, een schildpad en een verse vis tot de meest opvallende zaken behoren.  

Verdere bevindingen

– 15% van de ondervraagden geeft nooit fooi aan taxichauffeurs, terwijl 39% de ritprijs afrondt op hele getallen.

– Reizigers vinden veiligheid het belangrijkste aspect van een taxirit, gevolgd door omgevingskennis van de chauffeur en de prijs van de rit.

– Australische reizigers besteden jaarlijks het meest aan taxi’s. Italianen het minst.

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!