Londen vakantie

Londen populair met Pasen

Londen, Barcelona en Berlijn zijn onder de Nederlanders de top 3-favoriete bestemmingen met Pasen. Dit blijkt uit recente boekingsgegevens van Expedia.nl. Nederlanders gaan er graag een paar dagen tussenuit met Pasen maar blijven dichter bij huis dan vorig jaar.

Paasstad

Zo staat New York niet langer op nummer een als ‘paasstad’ en is het zelfs verdwenen uit de top drie. Amsterdam, een bestemming die vorig jaar niet voorkwam in de top tien van Paasbestemmingen, staat nu op de zesde plaats.

Eigen land

Het eigen land is dus in trek. Nederlanders die hier blijven, gaan het liefst naar Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.

Leuke activiteiten die in Amsterdam georganiseerd worden tijdens Pasen zijn bijvoorbeeld de buurtmarkten op de Albert Cuypmarkt of Dappermarkt. Ook zal de Pure Markt plaatsvinden met een speciale Paaseditie op zondag 31 maart in Park Frankendael waar ambachtelijk eten centraal staat.

In Rotterdam is het mogelijk diverse culturele activiteiten te bezoeken, zoals een concert van het Philharmonisch Orkest en in Den Haag speelt zich de derde editie van The Passion af op donderdag 28 maart. Het hoofdpodium van het Paasverhaal is gesitueerd op de Haagse locatie, De Hofvijver.

Europa

Ook in andere Europese landen heeft de economische crisis zijn weerslag op de boekingen voor het Paasweekend. Waar New York in 2011 en 2012 bij de meeste Europeanen de populairste bestemming was tijdens Pasen, is deze stad in veel landen nu van de eerste plaats verdwenen. Net als Nederlandsers kiezen andere Europeanen dit jaar massaal voor Londen. Of Parijs.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Nederland | Airborne fietsvakantie
By Monique ·
11 maart 2022

Overnachten in een mooi hotel

8 daagse vliegvakantie naar Marina Corinthia Beach Resort in st. julians, malta
By Monique ·
13 april 2022

Geniet van de rust tijdens je bezoekje op Malta

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!