Londen vakantie

Londen populair met Pasen

Londen, Barcelona en Berlijn zijn onder de Nederlanders de top 3-favoriete bestemmingen met Pasen. Dit blijkt uit recente boekingsgegevens van Expedia.nl. Nederlanders gaan er graag een paar dagen tussenuit met Pasen maar blijven dichter bij huis dan vorig jaar.

Paasstad

Zo staat New York niet langer op nummer een als ‘paasstad’ en is het zelfs verdwenen uit de top drie. Amsterdam, een bestemming die vorig jaar niet voorkwam in de top tien van Paasbestemmingen, staat nu op de zesde plaats.

Eigen land

Het eigen land is dus in trek. Nederlanders die hier blijven, gaan het liefst naar Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag.

Leuke activiteiten die in Amsterdam georganiseerd worden tijdens Pasen zijn bijvoorbeeld de buurtmarkten op de Albert Cuypmarkt of Dappermarkt. Ook zal de Pure Markt plaatsvinden met een speciale Paaseditie op zondag 31 maart in Park Frankendael waar ambachtelijk eten centraal staat.

In Rotterdam is het mogelijk diverse culturele activiteiten te bezoeken, zoals een concert van het Philharmonisch Orkest en in Den Haag speelt zich de derde editie van The Passion af op donderdag 28 maart. Het hoofdpodium van het Paasverhaal is gesitueerd op de Haagse locatie, De Hofvijver.

Europa

Ook in andere Europese landen heeft de economische crisis zijn weerslag op de boekingen voor het Paasweekend. Waar New York in 2011 en 2012 bij de meeste Europeanen de populairste bestemming was tijdens Pasen, is deze stad in veel landen nu van de eerste plaats verdwenen. Net als Nederlandsers kiezen andere Europeanen dit jaar massaal voor Londen. Of Parijs.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
lastminute zomervakantie singles
By Monique ·
27 augustus 2021

Geniet van je verlof met volle teugen

Zonnige stranden, kleine idyllische dorpjes, mooie uitzichten en welverdiende rust. Je bent op vakantie. Maar laat het werk jou ook met rus?t Enkele tips om tijdens deze kostbare weken alleen daaraan te denken of daarmee bezig te zijn, wat jij zelf bedacht hebt.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!