naaktfoto strafbaar maleisie

Maak jij ook bijna alleen nog maar vakantiefoto’s met je smartphone?

Het perfecte shot bij de toren van Pisa, met een alpaca op de foto in Machu Picchu of een romantische zonsondergang op een tropisch strand op Ibiza; de zomervakantie is bijna voorbij en dus is het tijd om de vakantiefoto’s terug te kijken. Maar doe jij dat tegenwoordig ook steeds minder op je camera en vaker op je mobiele telefoon? Dan ben je de enige niet! Uit onderzoek van Albelli blijkt onder meer dat 61 procent hun foto’s bij thuiskomst altijd terugkijkt en dat het maken van vakantiefoto’s met een smartphone (83%) tegenwoordig gebruikelijker is dan met een fotocamera (59%).

70 procent zestigplussers maakt vakantiefoto’s met smartphone

Van de 16 tot 39-jarigen maakt zelfs 93 procent hun vakantiefoto’s met een smartphone, tegenover 70 procent van de zestigplussers. Gemiddeld maakt 59 procent van de Nederlanders hun vakantiekiekjes met een digitale fotocamera. Dit apparaat is het populairst onder de zestigplussers (65%). Het maken van vakantiefoto’s met een tablet is minder gebruikelijk (10%), evenals het vastleggen van de vakantieavonturen met een polaroid- of wegwerpcamera (3%).

Vrouwen delen vaker vakantiekiekjes via social media dan mannen

Uit het onderzoek blijkt dat 82 procent van de Nederlanders hun vakantiefoto’s weleens met anderen deelt via WhatsApp. Ook deelt driekwart van de Nederlanders (72%) hun vakantieavonturen weleens via social media. Vrouwen (75%) doen dit vaker dan mannen (69%). Het is niet verrassend dat de jongere generatie (tot 29 jaar) hun vakantiefoto’s beduidend vaker op Facebook of Instagram plaatsen dan vijftigplussers; respectievelijk 86 en 63 procent.

Afgedrukte vakantiefoto’s specialer dan digitale vakantiefoto’s

Na een vakantie drukt driekwart (78%) van de Nederlanders foto’s, fotoboeken of vergrotingen af. Bijna de helft (48%) is van mening dat afgedrukte vakantiefoto’s, zowel los als in een fotoboek, veel specialer zijn dan digitale foto’s. Daarbij geeft een derde ook aan dat afgedrukte vakantiefoto’s vaker worden teruggekeken dan de digitale versies. Wat zijn nog meer redenen om vakantiefoto’s af te drukken?

  • 48% Om een tastbare herinnering te hebben
  • 34% Om de vakantiefoto’s in huis te gebruiken als decoratie
  • 27% Om de vakantiefoto’s aan anderen te laten zien
  • 27% Om de losse vakantiefoto’s in een fysiek fotoboek te plakken
  • 23% Om de vakantiefoto’s zelf gemakkelijk terug te kunnen kijken
  • 14% Om de vakantiefoto’s cadeau te doen
  • 12% Voor het geval de digitale vakantiefoto’s verloren gaan

Kwart maakt nooit een back-up

Alhoewel 84 procent aangeeft dat vakantiefoto’s een emotionele waarde hebben en bijna de helft (46%) zich weleens zorgen maakt over het kwijtraken van hun dierbare vakantiekiekjes, maakt 26 procent hier nooit een back-up van. Niet zo gek dus dat een derde (31%) weleens vakantiefoto’s is kwijtgeraakt. Opvallend is dat meer mannen dan vrouwen aangeven altijd een back-up te maken van hun vakantiefoto’s (respectievelijk 44% en 37%), maar dat mannen vaker hun vakantiefoto’s zijn kwijtgeraakt dan vrouwen; 34 procent tegenover 28 procent.

Monique

Eigenaar van Singlessite en Single2Travel | Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luxe hotels met kinderen
By Margret ·
23 juli 2021

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen.
wagenziekte voorkomen
By Monique ·
8 oktober 2021

Zo voorkom je reisziekte

Heb je jonge kids onder de vier, dan mag je nog lekker buiten het echte hoogseizoen op vakantie. Maar die vervelende reisziekte.. Vier tips om die te voorkomen!
tips fotos vakantie
By Margret ·
1 oktober 2021

Speel met de zon voor de leukste zomerfoto’s

Ongelukkige schaduwen, fletse kleuren, donkere vlakken of juist te veel licht… Het kan soms nog behoorlijk lastig zijn om op zonnige dagen te fotograferen. En dat terwijl je juist in de zomer ontzettend leuke foto’s kunt maken.
tips reisgenoot vinden
By Monique ·
13 september 2021

Tips voor singles op zoek naar een reisgenoot

Ben je single en zoek je een gezellig reismaatje voor die mooie rondreis of speciale vakantie? Dat lijkt eenvoudig maar helaas ontstaan er nog al eens ruzies tijdens zo’n vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk.
ziek op vakantie
By Margret ·
5 september 2021

Altijd ziek op vakantie: 5 oorzaken en oplossingen

Het hele jaar door heb je zelden of nooit ergens last van en zodra je vakantie aanbreekt heb je last van een verkoudheid, een hevige migraineaanval of nog erger. Je bent ziek. Klinkt dat bekend in je oren?
vakantie maakt gelukkiger
By Monique ·
28 augustus 2021

Waarom reizen je gelukkig maakt?

Stiekem wisten we natuurlijk al lang dat vakantie goed voor ons is, maar nu is er zelfs wetenschappelijk bewijs voor. Die volgende vakantie kan je dus met een gerust hart boeken, kijk maar!

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!