tips fotos vakantie

Maak van je dagelijks leven een bijzondere reis

Wanneer je van reizen houdt, dan is een van de favoriete zaken het gevoel dat je krijgt wanneer je op een nieuw plek komt. Musea die je nog niet eerder bezocht hebt, eten dat je nooit eerder gegeten hebt, al die nieuwe bezienswaardigheden die je nog niet gezien hebt. Is niet je hele leven één grote reis?

Alsof je iedere dag op reis bent

Probeer dat gevoel dat je tijdens reizen krijgt een deel van je dagelijkse leven te maken. Zorg ervoor dat je ook in de directe omgeving van je huis en je woonplaats alles te zien krijgt in plaats van alleen maar bezig te zijn met je volgende reisbestemming. Maak het rondom huis ook iedere dag spannend en bekijk de wereld met andere ogen. Dat houdt de geest scherp.

Hier zijn enkele tips om dat te doen:

1. Naar je werk of naar school via andere route

Dit is een vrij eenvoudige actie, dus zeer geschikt om eens te doen. Via een andere route naar je werk gaan, maakt je wakker, je moet namelijk wel blijven opletten. Je ziet meer, je hoort meer, en juweeltjes vallen je op die je eerst mogelijk over het hoofd zag. De kortste route betekent zeker niet de meest plezierige. Mogelijk tref je met een beetje omweg grappige of interessante gebeurtenissen, die je werkdag bij voorbaat al tot een plezier maken, of in ieder geval vergemakkelijken.

2. Ga naar culturele evenementen

Waar je ook woont. In een grote stad of in een dorp, overal zijn evenementen om naar toe te gaan. Alleen om te kijken of om actief aan deel te nemen. Wanneer je op vakantie bent, zou je daar vast een kijkje gaan nemen. Maak er een gewoonte van dat hier ook te doen. Juist in de buurt waar je het grootste deel van je leven doorbrengt. Je gaat ver weg om te vervolgens je directe omgeving over het hoofd te zien

3. Eet op een nieuwe plek

Uit eten doe jij waarschijnlijk vaker dan ik, maar ook dan ga ik vrij snel naar iets wat ik al ken. Het is toch leuk om gewoon eens iets anders te proberen. Dan zie je stad of de plaats toch weer met andere ogen.  Maak het onderdeel van avondje uit om  te zoeken naar een plek die je niet eerder hebt geprobeerd! Er is overal van alles  te vinden en dat maakt de avond onvoorspelbaar en spannend! Natuurlijk is niet alles goed wat je gaat uit proberen, maar het maakt dat je ook weer meer te vertellen hebt.  Je krijgt er verhalen bij.

4. Knoop een praatje aan met een vreemde

Dit kan wel eens iemands dag maken. Een praatje aanknopen met een vreemde, niet alleen omdat het de week van de eenzaamheid is. Het zal je snel weer doen beseffen hoe plezierig het ook al weer was om een praatje met wildvreemde te maken.  Houd jezelf beschikbaar voor mensen en zorg voor een open geest. Ben bereid om je perspectief te veranderen en de wereld op een andere manier te gaan beleven.

Dus leef je leven alsof het één grote reis is. Niet alleen ver weg van huis, maar ook in je dagelijkse leven.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffie colombia
By Monique ·
2 oktober 2021

Goedkoopste kopje koffie drink je in Colombia

Waar je ook op vakantie bent op onze aardbol, overal kan je wel een kopje koffie bestellen. Maar waar betaal je nou het minst? Uit de Club Sandwich Index van Hotels.com blijkt dat het goedkoopste kopje koffie geserveerd wordt in Bogotá, Colombia, waar gasten slechts € 1,38 betalen .
fiets niet te stelen
By Monique ·
8 september 2021

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is!
italie reizen culinair
By Monique ·
17 augustus 2021

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

Eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming kom je doorgaans een flink aanbod souvenirs tegen die de moeite waard zijn om mee naar huis te nemen. Op een markt, aan het strand of op straat, het loont in vele landen de moeite om niet de volle mep te betalen en dus is het afdingen geblazen. Maar hoe doe je dat?
10 items in backpack
By Monique ·
12 oktober 2021

10 onmisbare items in je backpack

Sta je op het punt een avontuurlijke backpack vakantie te gaan maken? Dan is een goed ingepakte rugzak natuurlijk een must! Met tips van ervaren reizigers hebben we dan ook een lijstje voor je samengesteld met de 10 onmisbare items
By Margret ·
10 augustus 2021

Doe nog maar een rondje

Een nieuwe site genaamd Fietsrondjes.nl is een hulpmiddel om nieuwe rondjes te gaan ontdekken. Misschien iets om samen te ondernemen met je nieuwe date?
Zwarte zaterdag
By Margret ·
6 augustus 2021

Met stress op vakantie

Uit onderzoek blijkt dat 3 van de 4 mensen met stress aan hun vakantie beginnen.

Gratis Nieuwsbrief Aanvragen

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!